Foto: F64
Kriminālprocesā par iespējamu 5000 latu kukuļa piedāvāšanu aizturētais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") kategoriski noliedz jebkādu savu saistību ar kukuļa došanu vai piedāvāšanu.

Kā informēja Munkevica advokāts Aivo Leimanis, "Jūrmalas pilsētas mērs pilnībā noraida jebkādas izvirzītās aizdomas, jo pašlaik nav neapstrīdamu un neapšaubāmu pierādījumu, kas apstiprinātu, ka viņš varētu būt iesaistījies kaut kādās pretlikumīgās darbībās, kas saistītas ar kukuļa došanu, lai panāktu labvēlīgu lēmumu".

"Viņš visu noliedz. Viņš nav nevienam ne lūdzis, ne devis, ne ticies. Visas spekulācijas, kas tagad notiek, ir tikai un vienīgi tendenciozas un nav apstiprinās ne ar kādiem pierādījumiem," sacīja Leimanis. Viņš apgalvoja, ka vakar veikto kratīšanu laikā neesot izņemta ne skaidra nauda, ne citi priekšmeti, kas varētu liecināt par kukuļa došanu.

Jautāts, kurai personai, izmeklētāju ieskatā, šajā kriminālprocesā ir piedāvāts kukulis, Leimanis sacīja, ka viņš atbildot vienīgi par savu klientu un neko citu nezinot. "Mans klients nav nevienam ne lūdzis, ne devis neko," uzsvēra advokāts.

Tāpat Leimanis atzīmēja, ka Munkevicam šajā procesā nav piemērots aizdomās turētās personas statuss, bet viņš ir tikai aizturētais. "Tad, kad tiks pieņemts lēmums par atzīšanu par aizdomās turēto, tad mēs arī zināsim, pie kādiem apstākļiem kas ir noticis. Uz doto brīdi tiek izteiktas tikai aizdomas, kas, kā es uzskatu, netiek pamatotas ne ar kādiem pierādījumiem," norādīja Leimanis.

Munkevics patlaban atrodas Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Vakar vakarā viņš aizturēts uz 48 stundām.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai ceturtdien plkst.11 un 15 ir lūdzis izvērtēt drošības līdzekļus divām personām, informēja tiesas priekšsēdētāja palīgs Kaspars Sadauskis. Iespējams, minētajos laikos drošības līdzekļa izraudzīšanai uz tiesu tiks vestas abas KNAB vakar aizturētās Jūrmalas pašvaldības amatpersonas - pilsētas mērs Munkevics un viņa partijas biedrs, "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants.

Ja Munkevics un Pīrants drošības līdzekļa izraudzīšanai tiks vesti uz tiesu, secināms, ka izmeklētāji lūgs viņus apcietināt. Kriminālprocesa likums paredz, ka tiesai jālemj par tādiem drošības līdzekļiem, kas ir saistīti ar brīvības atņemšanu. Ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus var piemērot bez tiesas lēmuma.

Leimanis uzskata, ka Munkevica apcietināšanai neesot pamata, taču viņš pieļauj, ka izmeklētāji to lūgs.

Kā ziņots, 18.maija vakarā kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu, lai nodrošinātu Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu ceturtdien gaidāmajā neuzticības balsojumā, KNAB izmeklētāji pēc vairākām kratīšanām aizturēja pašu Munkevicu un viņa partijas biedru Pīrantu.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, minētais 5000 latu kukulis, iespējams, piedāvāts partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai. Viņa pati šādu informāciju nedz apstiprina, nedz noliedz.

Kā pastāstīja Sadauskis, Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesnesis Rinalds Silakalns šodien apstiprinājis sešas vakar Jūrmalā veiktas kratīšanas un sešus lēmumus par aresta uzlikšanu mantai. Visas minētās kratīšanas vakar steidzamības kārtībā veicis KNAB, bet tās sankcionējis prokurors Modris Adlers.

Lēmumos par aresta uzlikšanu dažādām mantām figurē arī transportlīdzekļi un nekustamie īpašumi, no kuriem daļa atrodas Jūrmalā.

Advokāts Leimanis sacīja, ka viņš nav informēts par aresta uzlikšanu Munkevica mantai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!