Foto: AFI
Aizvadītajā diennaktī daudzviet upēs cēlies ūdens līmenis, bet visstraujāk tas noticis Mēmelē, kur līmenis paaugstinājies par 70 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Daugavā ūdens līmenis aizvadītajā diennaktī paaugstinājies ar intensitāti divi līdz 22 centimetri, Aiviekstē - 16 līdz 32 centimetri, Gaujā - četri līdz 28 centimetri, Ogrē - 15 līdz 19 centimetri, Salacā - pieci līdz 32 centimetri, Lielupē - divi līdz 15 centimetri, Lielajā Juglā - 41 centimetrs, bet Ventā ūdens līmenis cēlies par sešiem līdz 23 centimetriem diennaktī.

Aizvadītās nedēļas nogalē upēs turpinājās lēna ledus segas sairšana. Upes pārsvarā klāj ledus sega, kas daudzviet ir nepilna, ar vaļumjoslām. Ledus vietām ir pacelts un ir kļuvis tumšāks, kā arī saplaisājis.

Kopš 17.marta Gaujā pie Siguldas vērojama reta ledus iešana, bet vakar ledus sakustēšanās notikusi Lielupē pie Mežotnes.

Tuvākajās dienās Latvijas upēs turpināsies ūdens līmeņu paaugstināšanās. Atsevišķos straujākos Latvijas rietumu un centrālās daļas upju posmos, piemēram, Aiviekstes un Lielupes augštecēs, Ogres un Salacas lejtecēs iespējama ledus segas sairšana un vietēja rakstura ledus iešana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!