Foto: stock.xchng
Pagājušajā naktī gaisa temperatūra daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā noslīdēja zem nulles, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pirms plkst.6 rītā gaisa temperatūra bija -2..+3 grādi, valsts galējos austrumos līdz +5 grādiem. Divu grādu sals reģistrēts Ainažu, Garkalnes, Mērsraga un Stendes apkaimē. Daudzviet Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē gaisa temperatūra pazeminājās līdz -1 grādam.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā gaisa temperatūra plkst.6 bija no -2,4 grādiem Ainažos, -1,5 grādiem Mērsragā un -1,3 grādiem Stendē līdz +5 grādiem Daugavpilī un +5,5 grādiem Rēzeknē.

No aizvadītajām astoņām maija naktīm tikai trijās gaisa temperatūra nekur Latvijā nenoslīdēja zem nulles, un tikai viena nakts bija bez salnām. Pagājusī nakts varētu būt kļuvusi par līdz šim aukstāko šajā mēnesī. Saskaņā ar pašreizējām sinoptiķu prognozēm nakts uz 14.maiju varētu būt vēl aukstāka, nodarot lielāku postu dārziem un laukiem.

Vietām visos reģionos sabiezējusi migla, redzamībai pasliktinoties līdz 200-800 metriem. Debesis pārsvarā ir skaidras, valsts galējos austrumu novados saglabājas mākoņi, kas pasargājuši no salnām, nokrišņu nav. Pūš lēns vējš, daudzviet bezvējš.

Rīgā skaidrs laiks, redzamība miglas vālos starptautiskajā lidostā "Rīga" agrā rītā saruka līdz 450 metriem. Vēja tikpat kā nav, gaisa temperatūra pirms plkst.6 bija vidēji +2 grādi, bet Pierīgā +1..-2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +7,4 grādiem Zosēnos līdz +11,2 grādiem Stendē. Savukārt 7.maija maksimālā gaisa temperatūra Eiropā bija no -3..-4 grādiem augstākajos Alpu kalnos un Krievijas galējos ziemeļos līdz +31..+32 grādiem vietām Bulgārijā, Grieķijā, Maķedonijā, Rumānijā, Ukrainā un Krievijas dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!