Foto: DELFI
Otrā pasaules kara beigu 67.gadadienas svinības Rīgā, Uzvaras parkā, šīs dienas laikā kopumā varētu būt apmeklējuši jau aptuveni 150 000 cilvēku, liecina pasākumu organizatoru aplēses.

Savukārt Policijas Rīgas reģiona pārvaldē pieļāva, ka līdz dienas beigām pasākuma apmeklētāju skaits varētu pārsniegt 100 000.

Līdz plkst.21 policisti parka teritorijā bija aizturējuši 24 pārkāpējus, kuru pārkāpumi pārsvarā saistīti ar alkohola lietošanu un pretošanos valsts varas pārstāvjiem.

Patlaban parka apkaimē uzturas ap 12 000 cilvēku, liecina policijas novērojumi. Tuvojoties saulrietam, svinētāju skaits tradicionālajā pasākuma vietā nemazinās. Uz skatuves joprojām uzstājas dažādi deju un vokāli instrumentālie ansambļi.

Vairāki atkritumu konteineri ir līdz malām pilni, taču tos regulāri iztukšo, tāpēc zālājā atkritumi nekrājas, toties daudzviet ir pievemts. Cilvēki turpina baudīt šašlikus, desiņas un citus ēdienus. Daudzi ir paņēmuši līdzi paši savas uzkodas un apsēdušies uz parku norobežojošajām betona apmalēm.

Kā novēroja LETA, daudzi dzer no maisiņos ievietotiem traukiem, savukārt citi neslēpj alkoholisko dzērienu pudeles. Daudzi cilvēki sēž zālājos, citi atbraukuši uz parku ar velosipēdiem, lai gan viņiem lielā cilvēku skaita dēļ ar saviem braucamrīkiem ir grūti pārvietoties.

Parka teritorijā paralēli Uzvaras bulvārim rindā uzstādītas vairāk nekā 40 sausās tualetes, taču, neraugoties uz to, ir cilvēki, kuri dabiskās vajadzības nokārtoja tam neparedzētās vietās.

Uz svinībām ir ieradušies visdažādāko vecumu cilvēki, ļaudis joprojām turpina bariem nākt parka virzienā.

Cilvēki nāk ar ziediem rokās vai iegādājas tos turpat uz vietas, lai varētu nolikt monumenta pakājē vai uzdāvināt kādam no kara veterāniem. Parkā valda svētku gaisotne, un cilvēki viens otru sveic svētkos un klausās koncertu. Kara veterāni dalās savās atmiņās. Pasākumu apmeklē ne tikai vecāka gadagājuma cilvēki, bet arī ģimenes ar maziem bērniem un skolēni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!