Foto: Publicitātes foto

Rimi” no tirdzniecības izņēmis visu Polijas konditorijas izstrādājumu ražotāja “Magnolia” produkciju, par kuras kvalitāti bažas izteikusi ražotājvalsts, taču uzņēmums aicina tos pircējus, kas poļu vafeles ar piena krēma pildījumu “Poesia” līdz 17.janvārim nopirkuši “Rimi” un “Supernetto” veikalos, atdot tās tuvākajā veikalā, informē SIA "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija.

Vafeles no tirdzniecības atsauktas, rūpējoties par produktu augsto kvalitāti un pārtikas drošumu, jo uzņēmums "Magnolia" izplatījis informāciju, ka tā ražotās vafeles "Poesia" varētu neatbilst noteiktām kvalitātes prasībām.

Uzreiz pēc informācijas saņemšanas no Polijas ražotāja - jau 17.janvārī - visos "Rimi" tīkla veikalos tika apturēta vafeļu "Poesia" tirdzniecība. Pašlaik "Rimi" gaida situācijas detalizētu skaidrojumu no ražotāja, norāda Podskočija.

Viņa uzsver, ka uzņēmums aicina tos pircējus, kuri līdz 17.janvārim "Rimi" un "Supernetto" veikalos iegādājās iepriekšminētās vafeles "Poesia" ar piena krēma pildījumu - partijas numurs 2-0805-060913 un 2-0806-060913 -, atdot tās tuvākajā veikalā, apmaiņā saņemot iztērēto naudu.

Tāpat, ievērojot papildus drošības pasākumus, līdz skaidrojumu saņemšanas brīdim no ražotāja, no visu "Rimi" veikalu tīkla sortimenta ir izņemta arī pārējā "Magnolia" konditorejas izstrādājumu produkcija, papildina "Rimi" pārstāve.

Kā apliecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere un Eiropas Komisijas paziņojums Ātrās brīdināšanas sistēmā, šobrīd notiek izmeklēšana un informācija par iespējamo produkta neatbilstību kvalitātes prasībām nav pierādīta.

Podskočija uzsvēra, ka PVD atzinis - vafeles nerada draudus patērētāju veselībai, taču tā ir visā pasaulē pieņemta prakse - ja ražotājam ir kaut mazākās aizdomas par produkta kvalitāti, tas, rūpējoties par patērētāju veselību un uzņēmuma reputāciju, nekavējoties atsauc no tirdzniecības visu aizdomīgo produktu partiju.

Jau vēstīts, ka Polijas konditorejas izstrādājumu ražotājs „Magnolija" no tirdzniecības atsaucis deviņu veidu vafeļu partiju, jo radušās aizdomas, ka vafeļu ražošanā izmantots ar žurku indi piesārņots piena pulveris. Viena tonna potenciāli bīstamo vafeļu ievesta arī Latvijā, taču tirgotājs iepriekš bija paspējis atsaukt aptuveni 800 kilogramus vafeļu.

Kā portālam "Delfi" iepriekš uzsvēra Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Meistere, līdz šim nav gūti pierādījumi, ka vafeļu ražošanā būtu ticis izmantots saindēts piena pulveris.

Atsaucoties uz Polijas medijiem, Daugavpils portāls "nasha.lv" rakstīja, ka vafeļu ražošanā izmantots piena pulveris, kas ņemts no maisa, kurā atrasta zīmīte "žurku inde". Meistare atzīmēja, ka tam nav gūti pierādījumi, ko apstiprinot Eiropas Komisijas paziņojums Ātrās brīdināšanas sistēmā.

Neraugoties uz to, ka produkti patērētāju veselību neapdraud, uzņēmums jau ir sācis to atsaukšanu no tirdzniecības. PVD pārliecinājies, ka Polijas uzņēmuma "Magnolija" vafeļu produkcija no tirdzniecības Latvijā patiešām ir atsaukta. Vairumtirgotājs PVD paskaidrojis, ka šobrīd atsaukti jau ir teju 800 kilogrami vafeļu izstrādājumu un patlaban notiek to atsaukšana arī no mazumtirdzniecības.

"Nasha.lv" iepriekš vēstīja, ka pēc tam, kad piena pulvera maisā atrasta zīmīte ar uzrakstu "žurku inde", veiktas analīzes un inde piena pulverī patiešām atrasta. Piena pulveris ražots kooperatīvā "Rokitnianka", no kuras "Magnolia" saņēmusi trīs tonnas pulvera. Polijā pie notikušā izmeklēšanas ķērusies arī prokuratūra, lai pārbaudītu, vai bijis mēģinājums saindēt produkciju, vai arī graut uzņēmuma reputāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!