Foto: White House
Reaģējot uz notiekošo Ukrainā, ASV aptur sarunas ar Krieviju par tirdzniecību un investīcijām, apstiprinājušas amatpersonas.

"Mēs esam apturējuši gaidāmās sarunas ar Krievijas valdību par tirdzniecību un investīcijām, kas bija daļa no centieniem nodrošināt plašākas komerciālās un tirdzniecības attiecības," skaidroja amatpersonas.

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka, iebrūkot Ukrainā, Krievija pārkāpusi starptautiskās tiesības, un ASV administrācija solījusi izvērtēt virkni ekonomisku un diplomātisku sankciju pret Maskavu.

Jau vēstīts, ka ASV pārtraukušas arī militāro sadarbību ar Krieviju.

Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Rietumvalstis nosodījušas Krievijas militāro iejaukšanos Ukrainā, kas, pēc analītiķu novērtējuma, var izraisīt nopietnāko starptautisko krīzi kopš Padomju Savienības sabrukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!