Datortehnoloģiju kompānija "Panda Software" pēc vairākām kategorijām ir apkopojusi šā gada bīstamāko datorvīrusu sarakstu.
Kā aģentūru LETA informēja kompānijā, pēc ekspertu vērtējuma vislielāko kaitējumu šogad nodarījis datorvīruss "Sasser", kas radīja visplašāko epidēmiju datoriem sakarā ar nepārtraukto restartu, kuru izraisīja šis ļaunais kods. "Sasser" radītājs ir arestēts.

Par vissarežģītāko vīrusu kompānija nosauc "Noomy.A", kas izveido inficētas tīmekļa lapas un nosūta ziņojumus caur tērzēšanas kanālu it kā īsts lietotājs. Tas nerada datoriem pārāk daudz problēmu, bet, neskatoties uz to, ir tehniski sarežģīts vīruss.

Savukārt vispļāpīgākais ekspertu vērtējumā šogad bijis "Amus.A" datorvīruss no Turcijas, kas izmanto runas moduli "Windows XP" operētājsistēmā, lai paziņotu par savu klātbūtni.

Par vismuzikālāko eksperti nosauc "Netsky" vīrusa variantus, jo tie sāk spēlēt savdabīgu melodiju trīs stundu garumā, tiklīdz dators ir inficēts. Bet par vispiesardzīgākajiem eksperti uzskata "Bagle" vīrusa variantus, kas izsūta sevi ar paroli aizsargātās ZIP datnēs, lai aizsargātos no skenēšanas, ko veic antivīrusa lietojumprogrammas.

Savukārt par visoportūnistiskāko tiek nosaukts "Zafi.D", kas ir nesen parādījies vīruss, kurš radīts, lai imitētu apsveikuma sūtījumu. Līdz ar to, izmantojot svētku laiku, šis ļaunais kods izplatās sūtījumos daudzās valodās.

Par vispiedauzīgāko šogad atzīts "Tasin.C", kas lejupielādēja kādas spāņu slavenības erotisku attēlu.

Visbiežāk atkārtojušies šogad ir "Gaobot" vīrusi, kas pieauguši par gandrīz 2000 jauniem variantiem. Par vistrakāko datorvīrusu uzskata "Bereb.C", bet par vispieklājīgākajiem atzīst veselus trīs ļaunos kodus - "StartPage.AV", "Harnig.B" un "Multidropper.AM". Šie ir pieklājīgi vīrusi, jo tie ekrānā parāda ziņojumu, ka dators ir inficēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!