Foto: F64
Vēl gala vārds nav sacīts, taču, visticamāk, Jeļena Prokopčuka, 20.jūnijā, startēs Ventspilī, Piedzīvojuma Parka pusmaratonā, 21, 098 km distancē.

Pēc Ventspils Maratona Kluba biedru tikšanās ar Jeļenu, viņa apliecināja gandarījumu, ka Latvijā notiks vēl viens kārtīgs skrējiens, un ka viņa ar lielāko prieku startēs tieši Ventspilī, jo pēdējo reizi Ventspilī esot startējusi pirms kādiem astoņiem gadiem stadiona skrejceļā. Kā pastāstīja Aleksandrs Prokopčuks, Jeļenas iespējamais starts Ventspilī ir atkarīgs no treniņu plānošanas grafika un varbūtējām mikrotraumām, kas maratona skrējējiem nav retums. Uz jautājumu par iespējamo rezultātu Ventspils pusmaratonā, Jeļena ar smaidu atbild, ka šīm sacensībām nebūs speciāli gatavojusies, taču lai konkurentes nedomā, ka būs viegli Jeļenai atņemt galveno balvu.

Plānots, ka ar Jeļenu Ventspils pusmaratona sacensībās mēģinās konkurēt abas nākamās stiprākās Latvijas gargabalnieces - Inna Poluškina, kura pārstāv Olimpisko centru "Ventspils" un Jeļena Ābele no sporta kluba Metroons.

Līdz Piedzīvojumu parka pusmaratonam palikušas vēl nepilnas trīs nedēļas un šobrīd dalību sacensībām ir pieteikuši vairāk kā 500 skrējēju, kas pirmajās sacensībās ir lielisks sasniegums. Plānots, ka kopējais dalībnieku skaits būs ap 800 sportistu. Turklāt nebūs tikai augstākās raudzes cīņa par čempiones titulu sieviešu grupā, jo arī vīriešu grupā dalību skrējienā ir apliecinājuši visi šā gada labākie Latvijas skrējēji, ieskaitot Nordea Rīgas Maratona labāko Latvijas maratona skrējēju Mareku Florešeku un pusmaratona uzvarētāju Valēriju Žolneroviču. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!