Foto: Publicitātes foto

Lai līdzās kuģu apskatei Latvijas iedzīvotājiem un viesiem piedāvātu dažādas izklaides iespējas, Rīga ir sagatavojusi plašu pasākumu programmu visām četrām regates dienām.
Katru dienu regates norises vietā teritorijā pie Rīgas Pasažieru termināla uz lielās skatuves uzstāsies pazīstami pašmāju mūziķi.

Darbosies arī restorāni un kafejnīcas, kā arī amatnieku tirdziņš un "DNB" bērnu laukums. Ieeja uz visiem pasākumiem bez maksas.

25.jūlijā plkst.18.00 norisināsies "The Tall Ships Races 2013" Rīgas posma svinīgā atklāšana, kam sekos grupu "Busy Bee", "Mēness akmens" un "Pērkons" priekšnesumi uz skatuves.

26.jūlijā no plkst.18.00 uz skatuves sāksies regates karsējmeiteņu čempionāts, skatītājus priecēs Lauris Reiniks, grupa "Musiqq" un dziedātāja Liene Candy. Savukārt visas dienas garumā Kronvalda parkā norisināsies "Rīgas Brīvostas festivāls", kura ietvaros notiks kanāla regate un virves vilkšanas sacensības kuģu komandām, kā arī būs atrakcijas visai ģimenei.

27.jūlija pasākumu programma tiks atklāta plkst.10.00 ar Antīko auto parādi, bet jau no plkst.12.00 norisināsies iespaidīga Komandu parāde, kas virzīsies maršrutā: Eksporta iela - 11.novembra krastmala - Rātslaukums - Kaļķu iela - Brīvības piemineklis - Raiņa bulvāris - Kongresu nams. Noslēgumā paredzēta apbalvošanas ceremonija pie Kongresu nama.

Tikmēr no plkst.11.00 līdz pat vēlam vakaram uz skatuves kāps virkne Latvijā iemīļotu un pazīstamu dziedātāju, tostarp, "Sestā jūdze", "Iļģi", "Latvian Blues Band", Aija Vītoliņa u.c. Sestdienas vakarā kulminācijā plkst.22.45 iecerēta krāšņa uguņošana.

28.jūlijā regates Rīgas posms noslēgsies ar Buru parādi. Plkst.11:30 sākies kuģu attauvošana, lai burinieki un jahtas uzsāktu ceļu pa Daugavu uz Rīgas jūras līci.

Visu pasākumu programmas un plašāka informācija par regates Rīgas posmu atrodama www.sailriga.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!