Foto: stock.xchng
Pēc triju gadu ilgiem remontdarbiem Rēzeknē darbu atsāk Rēzeknes 2. vidusskolas ēkā izvietotais akvaterārijs, kurā mājvietu atraduši vairāki savvaļas dzīvnieki, portālu "Delfi" informēja pašvaldība.

Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings stāsta, ka remonts bija nepieciešams, jo telpas neatbilda dzīvnieku uzturēšanas prasībām. No pašvaldības budžeta remontam kopumā bija izlietoti aptuveni 40 000 latu. Tāpat uzstādītas mūsdienīgas ūdens maiņas, ventilācijas, filtrēšanas un sildīšanas iekārtas, kā arī apgaismojums. Tagad telpas ir ne vien labā kārtībā un atbilst visām prasībām, bet arī vizuāli būs interesantas apmeklētājiem, atgādinot noslēpumainu pazemes alu.

Remontdarbu laikā akvaterārija iemītnieki bija izvietoti citos tuvākajos zooloģiskajos dārzos, un tagad tie pamazām atgriežas savās jaunajās mājās. Pārstāvēto dzīvnieku dažādība nedaudz mainījusies, jo akvaterārijā nav dabiskās gaismas, to apgaismo ar mākslīgās gaismas ķermeņiem. Līdz ar to galvenie tā iemītnieki būs dažādi aukstasiņu dzīvnieki – zivis, ķirzakas, krokodili, čūskas.

Rēzeknes 2. vidusskolas direktors Igors Sergejevs piebilst, ka dzīvnieku akvaterārijā būs vairāk, jo par godu remontdarbu noslēgumam un jaunā mitekļa atklāšanai citi zoodārzi dāvinājuši Rēzeknei vēl arī jaunus iemītniekus. Akvaterāriju apkalpos trīs skolā strādājošie laboranti.

Akvaterārijā atgriezīsies arī jestrais pērtiķēns, kurš dzīvoja akvaterārijā un savulaik ne vienam vien apmeklētājam ir norāvis brilles, krelles, auskarus, pie kā varēja pagūt pieķerties ar savām veiklajām ķepām.

Akvaterārijs skolā ierīkots 1992. gadā un ir vienīgais akvaterārijs pilsētā, kurā sev mājas atrada vairāki savvaļas iemītnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!