Foto: LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Kārlis Šadurskis (V) ir vērsies pie "Latvijas krievu savienības" līdzpriekšsēdētājiem, prasot skaidrot partijas nostāju par šīs politiskās organizācijas biedres Tatjanas Ždanokas darbību un dalību organizācijā, kuras mērķis ir atjaunot PSRS, tādejādi faktiski vēršoties pret Latvijas Republikas konstitucionālo iekārtu un valsts neatkarību, informē deputāts.

Viņš skaidro, ka saņēmis daudzus jautājumus un izjutis neizpratni gan no ārvalstu kolēģiem EP, ārvalstu žurnālistiem un satrauktiem Latvijas iedzīvotājiem par to, vai Ždanokas aktivitātes, dalība un darbība organizācijās, kuru mērķis ir atjaunot PSRS, kas nozīmē Latvijas valstiskuma zaudēšanu un okupāciju, ir politiskās organizācijas, "Latvijas krievu savienība" definēts mērķis.

Deputāta aicinājums saistīts ar "Latvijas krievu savienības līdzpriekšsēdētājas Ždanokas dalību Krievijas organizācijā "Sutj vremeņi". Viņš vēloties uzzināt, vai šīs darbības ir bijušas saskaņotas ar pārējo partijas vadību, vai "ir saņēmušas partijas izvērtējumu pēc to veikšanas un vai partija norobežojas no Ždanokas darbībām un gatavojas viņu izslēgt no partijas vai vismaz tās vadības, vai tieši otrādi – atbalsta Latvijas Republikas valsts varas un konstitucionālās iekārtas gāšanu".
18.martā Šadurskis vērsies Ģenerālprokuratūr un Drošības policija ir uzsākusi pārbaudi par Ždanokas darbībām organizācijā "Sutj vremeņi".

Šadurskis uzskata, ka Ždanoka pārkāpusi vairākus Latvijas Krimināllikuma 10.nodaļas "Noziegumi pret valsti" pantus. "Turklāt Ždanokas darbības un izteikumi Krimas pussalas okupācijas un aneksijas sakarā vedina domāt, ka partijas līdzpriekšsēdētāja ir pārkāpusi arī vairākus Krimināllikuma nodaļas "Noziegumi pret cilvēci, mieru, kara noziegumi, genocīds" pantus, atbalstot 2014.gada 16.martā un pirms tā Ukrainas Republikas Krimas autonomās republikas teritorijā veiktās Krievijas darbības, kuru ārējās pazīmes liecina par sevišķi smagu noziegumu pret cilvēci izdarīšanu," teikts deputāta paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!