Likvidējamās a/s "Latvijas aviolīnijas" ("Latavio") kreditoru sapulcē ceturtdien tika nolemts par uzņēmuma maksātnespējas procesa beigu termiņu noteikt 31.augustu. "Latavio" administrators Aldonis Vrubļevskis norādīja, ka tādejādi aviokompānijas likvidācija ir jāpabeidz līdz augusta beigām un līdz minētajam laikam jāiesniedz arī tiesā visi nepieciešamie dokumenti par kompānijas likvidāciju.
Tāpat kreditoru sapulce apstiprināja "Latavio" administratīvās izmaksas, kas radušās uzņēmumā maksātnespējas laikā 3 460 952 latu apjomā. Lielākā daļa no administratīvajām izmaksām jeb 2,756 miljoni latu radušās no aviokompānijas mantas uzturēšanas. Kreditoru sapulcē arī tika apstiprināta vairāku parādu segšanas kārtība. Sapulcē tika nolemts segt darba algas parādu vienam kompānijas darbiniekam 248 latu apjomā. Tāpat tika nolemts segt daļu no sociālā nodokļa parāda 369 988 latu apjomā, kas radies par periodu, pirms "Latavio" tika atzīts par maksātnespējīgu, stāstīja Vrubļevskis. Šos norēķinus kompānija veiks augustā.

Viņš arī norādīja, ka lielākā daļa "Latavio" mantas savā laikā tika ieķīlāta bankā likvidējamajā "Banka & Baltija". Bēdīgi slavenā banka aviokompānijas ieķīlāto mantu atguvusi 1,087 miljonu latu apjomā. "Latavio" par maksātnespējīgu tika atzīta no 1995.gada oktobra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!