Foto: Publicitātes foto
Ziemassvētku gaidīšanas laikā Rīgas Sv.Jāņa baznīca aicina uz svētku koncertiem, kuros Ziemassvētku noskaņās muzicēs Sergejs Jēgers, Jānis Kurševs, Rīgas Doma zēnu koris, Kristīne Zadovska, Ingus Pētersons un daudzi citi, portālu "Delfi" informē koncertu organizatori.

17.decembrī no 19:30 notiek koncerts ''Eiropas Ziemassvētki. Eņģeļu balsis''. Tajā dziedās Sergejs Jēgers, Jānis Kurševs, Jānis Apeinis un Rīgas Doma zēnu koris, muzicēs Baroka orķestris ''Collegium musicum Rīga'' diriģentu Mārtiņa Klišāna un Māra Kupča vadībā. Programmā skanēs Georga Frīdriha Hendeļa un Henrija Pērsela skaņdarbi.

25.decembrī, svētdienā 14:00 sākas Jāņa Lūsēna koncertprogramma ar latviešu dzejnieku Plūdoņa un Kārļa Skalbes vārdiem "Mazu brīdi pirms...", kurā dziedās LNO soliste Kristīne Zadovska un Ingus Pētersons, kā arī mūziķi Jāņa Lūsēna vadībā.

Savukārt 26.decembrī 17.00 būs Jāņa Lūsēna koncertprogramma ar Aspazijas vārdiem "Tas Vārds", kurā dziedās kontrtenors Sergejs Jēgers un skaņu partitūras atskaņos mūziķi Jāņa Lūsēna vadībā.

28.decembra vakarā 20:00 ''Eiropas Ziemassvētku'' cikla noslēgumā skanēs Klaudio Monteverdi "Svētās Jaunavas vesperes" (Vespro della Beata Vergine), vērienīgs skaņdarbs, kas 17.gadsimta pasaules mūzikā iezīmē pāreju no renesanses uz baroku.

Koncertā piedalīsies mūziķi: Anna Denisa, soprāns no Lielbritānijas, Zviedrijas soprāns Kristīne Lāšone-Malmberga, zviedru tenors Johans Kristensons, Saimons Vols no Lielbritānijas un igauņu bass Tāvi Tampū. Skanējumu bagātinās kamerkoris "Voces Musicales" no Igaunijas un Tallinas baroka orķestris. Diriģents Risto Josts.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu Paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!