Foto: F64
Trešās Adventes nedēļā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz dažādiem Ziemassvētku ieskaņas pasākumiem, jo būs garīgās, klasiskās un koru mūzikas koncerti, izstādes, meistardarbnīcas, kā arī tautas tradīcijās balstītas Saulgriežu svinības, pavēstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Svētku koncerti notiks gan Rīgas kultūras centros, gan dievnamos. sestdien plkst. 14 koncertu garīgās noskaņās Rīgas Sv. Pētera baznīcā piedāvā Jāzepa Mediņa 1. Mūzikas skolas audzēkņi, bet plkst. 17 Sv. Pestītāja baznīcā koncertā "Vēju kamanās" uzstāsies jauktais koris "Salve" diriģentes Baibas Ozoliņas vadībā, solisti Dainis Skutelis, Anna Dubovika, Indris Egle, Inese Milzarāja un koncertmeistare Gunta Trasune. Koncerti dievnamos skanēs arī Trešās Adventes nedēļas darba dienu vakaros gan Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, gan Rīgas Lutera baznīcā Torņkalnā.

Šajā nedēļā pilsētā būs vairāki pasākumi, kuros akcentēta ziemas Saulgriežu svinēšana latviskās tradīcijās un tautiskās noskaņās. Sestdien kultūras centrā "Iļģuciems", piedaloties folkloras kopām "Laiksne" un "Kokle", notiks "Adventes koncerts". 20.decembrī no plkst. 18 līdz 20 Vecrīgā notiks tradicionālā bluķa vilkšana, kur kopā ar Rīgas folkloras kopām aicināti piedalīties rīdzinieki un pilsētas viesi. Bluķa vilkšanas pasākuma dalībnieki folkloras kopu pavadībā no Rātslaukuma pa Audēju, Vaļņu un Kaļķu ielu dosies uz Līvu laukumu, tad uz Doma laukumu un pa Krāmu ielu atpakaļ uz Rātslaukumu.

Vairāki pasākumi paredzēti arī bērniem. VEF Kultūras pilī sestdien koncertā "Ziemassvētku sapnis" uzstāsies popgrupa "Poppy", bet svētdien, 16.decembrī, plkst. 12 uz bērnu rītu "Ziemas pasaka" kopā ar runci Albertiņu ielūdz Rīgas Jugendstila muzejs. Sestdien plkst. 12 bērni kopā ar vecākiem gaidīti Rīgas Jūgendstila muzejā, kur varēs darboties Piparkūku dekorēšanas darbnīcā. No 17. līdz 22. decembrim iesaistīties radošajās darbnīcās aicina arī Rātsnama pasāžā, kur no plkst. 16 līdz 19 ikviens aicināts piedalīties Ziemassvētku rotājumu gatavošanas, pērļošanas, filcēšanas, prievīšu aušanas un citās radošajās darbnīcās.

Koncerti un svētku pasākumi ar Latvijā zināmiem un tautā iemīļotiem māksliniekiem, vieskolektīviem, koru un deju grupu uzstāšanos notiks Rīgas Latviešu biedrības namā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Kultūras centrā "Mazā ģilde", koncertzālē "Ave Sol" un citviet Rīgas centrā un apkaimēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!