27. septembrī LTV 1 plkst. 21:55 raidījumā “Vakara intervija” saruna ar amerikāņu politikas zinātnes popzvaigzni Frensisu Fukujamu.
Viņš tiek dēvēts par apokalipses teorētiķi. Pirms desmit gadiem ar savu grāmatu „Vēstures gals” amerikāņu politologs un sociologs, Džona Hopkinsa universitātes profesors Frensiss Fukujama esot kļuvis pasaulslavens. Fukujama toreiz apgalvoja, ka līdz ar komunisma sabrukumu ir iestājušās vēstures beigas un liberālais kapitālisms svin savu globālu uzvaru kā vienīgā alternatīva sabiedriskai kārtībai pasaulē.

Kopš savas tēzes par „vēstures galu” Fukujama tiek dēvēts par politikas zinātnes popzvaigzni, Džordžs Bušs seniors pat uzaicināja Fukujamu strādāt par savu ārpolitikas padomnieku. Līdz savai grāmatai „The End of History and the last Man” Fukujamas specialitāte bija PSRS ārpolitika. Tagad Fukujama runā un pravieto par „cilvēka galu”, kas iestāšoties biotehnoloģiju un gēnu inženierijas attīstības rezultātā un sākšoties jauna šķiru cīņa starp ģenētiski uzlaboto pasaules sabiedrības eliti un pārējo pasaules daļu.

Raidījumā „Vakara intervija” saruna ar Frensisu Fukujamu par pasaules attīstības nākotnes scenāriju un to, kas notika pasaulē pēc „vēstures gala”, vai 21. gadsimts iezīmēs ASV norietu un kas uzvarēs novembrī ASV prezidenta vēlēšanās, raidījumā būs saruna arī par to, kāds būs gēnu inženierijas projektētais „jaunais cilvēks”, kāpēc sievietes vairāk lieto antidepresantus un kāpēc izzūd sociāli diktētās dzimumu atšķirības un vai Fukujama gribētu piedzīvot savu 100 gadu jubileju.

Raidījumu vada Gints Grūbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!