Foto: eVide
Veselības inspekcija pārbaudīs arī Daugavpils slimnīcas rīcību saistībā ar novārgušā zēna veselības stāvokli, piektdien vēstīja Latvijas Televīzija.

21 gadu vecais puisis, kurš no sociālās aprūpes centra "Kalkūni" nonāca slimnīcā Rīgā, Daugavpils slimnīcā bijis divas reizes, televīzijai norādīja atstādinātā "Kalkūnu" vadītāja Sarmīte Kazanova. Pēc viņas teiktā, ja zēnam būtu bijušas nopietnas problēmas, mediķi par to būtu informējuši.

Veselības inspekcija pārbaudīs arī Daugavpils mediķu rīcību.

Savukārt Vika mamma Latvijas Televīzijai pastāstījusi, ka puisis pats ēdis ar karoti, elpojis patstāvīgi, viņam nav bijušas ēdiena norīšanas problēmas. Kad viņa vēlējusies biežāk apmeklēt zēnu, sociālajā aprūpes centrā norādīts, ka tur ir karantīna, kas ilgst vairākus mēnešus.

2.septembrī mammai piezvanīts un informēts, ka puisim ir atteikušas strādāt nieres, novājināta sirds, viņš bijis augustā divas reizes slimnīcā, un ka viņam ir atsūkts šķidrums no vēdera dobuma. "Bērniņš mirst," piebilda māte.

Ārsts Pēteris Ošs atzinis, ka Vika veselības stāvoklis ir ļoti smags. "Rīšanas grūtību dēļ, viņš nevarēja pilnvērtīgi baroties, viņam radās elpošanas traucējumi un viņam radās plaušu karsonis," pastāstīja ārsts

Viņš uzsvēris, ka sociālās aprūpes centrs nav spējīgs šādus pacientus labi apkopt. "Ātrāk vajadzēja pamanīt, ka slimība progresē.. Personāls netika galā ar šādu smagu bērnu, iespējas nav tādas, ka viņam varētu palīdzēt," viņš piebilda.

Oša praksē Vika gadījums ir smagākais, ar kādu nācies saskarties, tādēļ jādomā par sistēmas maiņu.

Savukārt Labklājības ministrijas pārstāvis Latvijas Televīzijai uzsvēris, ka to uztvert par neprofesionalitāti un nolaidību, pildot dienesta pienākumus. Lai slēdziens būtu objektīvāks, arī starptautiski eksperti izvērtēs situāciju un dos savu slēdzienu. LM cer, ka šis ir vienīgais gadījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!