Saistībā ar vairāku organizāciju izteikto aicinājumu samazināt dzīvnieku izcelsmes produktu - gaļas, olu un piena - patēriņu, Veselības ministrija ir paudusi savu oficiālo viedokli par veģetāru un vegānu uzturu.
Vēstulē, ko ministrija 3. augustā nosūtīja aicinājuma iniciatoram Jānim Trallim un kuru ir parakstījis Veselības ministrijas valsts sekretārs Armands Ploriņš, ir teikts: "Veselības ministrija piekrīt apgalvojumam, ka veģetāriešu un vegānu uzturs ir veselīgs un augu valsts pārtikas produkti spēj sniegt cilvēkam visas nepieciešamās uzturvielas". Vienlaicīgi ministrija norāda, ka pilnvērtīga un sabalansēta uztura sastāvdaļas var būt arī liesa gaļa, zivis, piens un olas, ar nosacījumu, ka šie produkti tiek lietoti mērenā daudzumā.

2. augustā piecas organizācijas - "Dzīvnieku drauga fonds", "Zemes draugi", "Dzīvnieku SOS", "Zaļā brīvība" un "Zaļā alternatīva" – izplatīja aicinājumu Latvijas iedzīvotājiem samazināt dzīvnieku izcelsmes produktu patēriņu, lai tādējādi uzlabotu savu veselību, nodrošinātu dabas resursu efektīvāku izmantošanu, mazinātu zemes, gaisa un ūdens piesārņošanas un globālās sasilšanas tempus, kā arī mazinātu ciešanas, kuras cilvēki nodara dzīvniekiem un dabai kopumā.

Ar aicinājuma pilnu tekstu var iepazīties kādā no šīm adresēm: www.za.lv www.dzd.lv, www.vegetarisms.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!