Foto: stock.xchng
Zemgalē pirmdien no ķēdes norāvies suns iekodis kājās sirmgalvei, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Suns 76 gadus veco sievieti nogāzis gar zemi, un viņa kritiena dēļ, iespējams, arī salauzusi kāju. Mediķi cietušo nogādājuši slimnīcā.

Savukārt Kurzemē suns sakodis deviņus gadus vecu puiku, kurš braucis ar velosipēdu. Arī viņš ar kostām brūcēm nogādāts mediķu aprūpē.

Negadījumā ar velosipēdu cietis arī četrus gadus vecs puisēns Zemgalē, kurš vizinājies uz riteņa bagāžnieka un ievēris kāju spieķos. Ātrās palīdzības mediķi viņam konstatējuši iespējamu potītes lūzumu un nogādājuši slimnīcā.

Mikroķirurģijas centrā Rīgā nogādāts 21 gadu vecs jaunietis, kurš bija iekritis stiklos un nopietni traumējis roku, bojājot nervus un asinsvadus, kā arī kāds vīrietis, kurš smagi bija traumējis roku darbā ar frēzi.

Mediķi steigušies palīgā arī 15 gadu vecam zēnam, kurš, strādājot ar cirvi, nejauši bija iecirtis sev kājā, kā arī 10 gadu vecai meitenei, kurai pa galvu bija trāpījušas šūpoles.

Pagājušajā diennaktī kopumā NMPD mediķi devušies 1242 izsaukumos, sniegta palīdzība 158 traumas guvušiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!