Foto: LETA
Parakstot līgumu ar talantīgajiem un perspektīvajiem sportistiem Dāvi Līvu, Gundaru Gauši un Mārtiņu Zommeru, motosporta komanda „MX Moduls“ izvirzījusi ambiciozus mērķus – kļūst par līderiem Latvijas motokrosā un pieteikt sevi Eiropas un pasaules motosporta elitē, informēja komandas pārstāvji.

Motokrosam Latvijā ir senas tradīcijas, ko „MX Moduls“ komanda grib pārņemt un attīstīt gan 2012. gadā, gan tālākā nākotnē. Turpinot 2011. gadā uzsākto sadarbību ar SIA „Moduls Rīga“, šogad „MX Moduls“ komanda par prioritāti izvirzījusi uzvaru motokrosa sacensībās Latvijā, vienlaikus tiecoties pārliecinoši startēt arī starptautiskajās sacensībās.

„„Moduls Rīga“ ir kļuvis par stabilu partneri Latvijas profesionālajā sportā. Kopš 2007. gada esam stratēģiskais partneris basketbola klubam „VEF“, un nu jau otro gadu atbalstām motokrosa komandu „MX Moduls“. Mūsu mērķis ir uzstādīt jaunus kvalitātes standartus Latvijas motokrosā un sniegt atbalstu jaunu un talantīgu sportistu izaugsmē, lai viņu vārds izskanētu ne tikai Latvijā, bet arī ārpus valsts robežām,“ skaidro Māris Martinsons, SIA „Moduls Rīga“ valdes loceklis.


2012. gadā „MX Moduls“ piedalīsies ne vien Latvijas Čempionātā un „Superkausā“, bet arī mērosies spēkiem ar pasaules vadošajiem braucējiem Vācijas atklātajā ADAC čempionātā un Pasaules Čempionātā motokrosā. Sacensībās „MX Moduls“ startēs ar jauniem, speciāla dizaina 2012. gada modeļa „Kawasaki“ motocikliem, kas kopā ar braucēju meistarību un intensīvi aizvadītu sagatavošanās posmu ļauj cerēt uz labiem rezultātiem visas sezonas garumā.

„2012. gada sezonā „MX Moduls“ komandā startēs talantīgi sportisti, kuri Latvijas motokrosā sevi jau ir veiksmīgi pierādījuši. Šai sezonai esam nopietni gatavojušies. Mūsu mērķis ir uzvarēt „Superkausa“ klubu ieskaitē un ierindoties pirmajā trijniekā Latvijas Čempionāta klubu ieskaitē, kā arī veiksmīgi startēt Vācijas čempionātā ADAC un Pasaules Čempionāta posmos. Labs starts šajā un nākamajā sezonā būs priekšnoteikums, lai veiksmīgi sagatavotos 2014. gadam, kad Latvijā, Ķeguma moto trasē, norisināsies Pasaules Nāciju motokross,“ stāsta Valdis Seratinskis, „MX Moduls“ komandas menedžeris.

2012. gadā „MX Moduls“ komandai pievienojies Dāvis Līvs (MX Pro, MX1), kurš kopā ar Gundaru Gauši (MX Pro, MX1) un Mārtiņu Zommeru (MX13+, MX1) 21. martā dosies uz pēdējo treniņnometni ASV, kur pavadīs 12 dienas Kalifornijā, bet pirmais starts būs jau pēc mēneša – 14. aprīlī „Izaicinājuma kausā“.

„Mans primārais mērķis ir uzvarēt Latvijas čempionātā un izcīnīt „Superkausa“ MX Pro klases titulu, kā arī pierādīt sevi un labi nostartēt Pasaules Čempionātā. Esam daudz trenējušies, un ticu, ka tas būs redzams gan katra braucēja individuālajos rezultātos, gan komandu kopvērtējumā,“ par sezonas plāniem stāsta Dāvis Līvs.

Kopumā 2012. gadā „MX Moduls“ komandas sportisti aizvadīs 21 sacensību dažādos čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!