Foto: AFP/Scanpix

Pēdējo divu gadu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" vienības ir pārliecināts, ka nākamo divu posmu laikā uzlabos savus rezultātus un iesaistīsies cīņā par čempiona titulu.

Fetels jauno sezonu sācis salīdzinoši neveiksmīgi, pirmajā posmā Austrālijā izcīnot otro vietu, bet Malaizijā paliekot bez kopvērtējuma punktiem - 11.pozīcijā.

Kopvērtējumā Fetels pašlaik ieņem tikai sesto vietu.

Pats pilots gan uzsvēris, ka lēnais sezonas sākums nerada viņam vielu uztraukumam.

"Esmu pārliecināts par savu varējumu nākamajos divos posmos Ķīnā un Bahreinā," izteicies Fetels. "Austrālijā aizvadījām labas sacīkstes, bet Malaizijā visur bija haoss. Žēl, ka haotiskās sacīkstes liedza man tikt pie kopvērtējuma punktiem."

Fetels iepriekš par vienu no galvenajiem vaininiekiem viņa neveiksmē Malaizijā izcēla Narainu Kartikejanu no "Hispania Racing Team" (HRT) komandas, ar kuru vācietim sacīkšu noslēgumā bija sadursme.

"Mūs vēl gaida daudzas sacīkstes, bet no "Red Bull" formulas vēl ir gaidāmas lielas lietas. Simulatorā jau esmu gatavojies gaidāmajām sacīkstēm, taču sava varēšana mums jāpierāda trasē," piebilda Fetels.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 35 punktiem ir spānis Fernando Alonso no "Ferrari" komandas, kuram ar 30 punktiem seko brits Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" vienības, bet trešais ar 25 punktiem ir Hamiltona komandas biedrs un tautietis Džensons Batons.

Jau vēstīts, ka pagājušajā sezonā F-1 sacensībās dominēja Fetels, kļūstot par jaunāko pilotu, kurš divus gadus pēc kārtas uzvarējis pasaules čempionātā. Tāpat Fetels pagājušajā gadā uzvarēja 15 no 19 kvalifikācijas sacensībām, labojot 1992.gadā Naidžela Mansela sasniegto rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!