Pirmās formulas (F-1) divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso ("Ferrari") no Spānijas izcīnīto uzvaru Eiropas "Grand Prix" izcīņā nodēvējis par, iespējams, labāko viņa karjerā.

Kā ziņots, Alonso Spānijas pilsētā Valensijā notikušajās sacīkstēs svētdien pie uzvaras tika par spīti tam, ka startēja no necilās 11.pozīcijas.

"Nav iespējams ielikt vārdos tās īpašās sajūtas, kādas tevi pārņem, kas esi uzvarējis savās mājas sacensībās," pēc triumfa izteicās spānis. "Tas ir unikāli un ļoti īpaši."

"Tribīnes bija pārpildītas ar Spānijas karogiem. Pēc mūsu futbola izlases uzvaras Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā jūtos lepns, saucot sevi par spāni," izcēla Alonso. "Šī, iespējams, ir spožākā uzvara manā karjerā."

Alonso kā pirmais braucējs šajā sezonā uzvarējis divos posmos. Pirms tam viņš martā uzvarēja Malaizijas "Grand Prix" sacensībās.

Pēc izcīnītās uzvaras Alonso kļuvis par jauno kopvērtējuma līderi.

"Šīs bija neticamas sacīkstes. Man īpaši svarīgi bija tas, ka Alonso visu laiku prata uzturēt savu tempu," piebilda "Ferrari" komandas vadītājs Stefano Domenikali. "Mūsu galvenie konkurenti zaudēja svarīgus kopvērtējuma punktus. Es ļoti priecājos par Alonso, kurš nodemonstrēja neticamu sniegumu."

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderis tagad ar 111 punktiem ir Alonso, bet uz otro vietu ar 91 punktu pakāpies "Red Bull" komandas austrāliešu pilots Marks Vēbers. Trešais ar 88 punktiem ir līdzšinējais kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons ("McLaren-Mercedes") no Lielbritānijas.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!