Foto: Reuters/Scanpix

"Repsol Honda" komandas braucējs Keisijs Stouners piektdien dramatiskā cīņā izcīnīja uzvaru Nīderlandes "Grand Prix" kvalifikācijas sacensībās prestižajā "MotoGP" klasē.

Kvalifikācijas sacensības lietus dēļ vairākas reizes tika pārtrauktas, bet aizvadītās sezonas pasaules čempionam tas netraucēja izcīnīt pirmo pozīciju sestdien gaidāmo sacensību startā.

Otrajā pozīcijā ierindojās viņa komandas biedrs Danijs Pedrosa, bet no trešās pozīcijas sacensības sāks Horhe Lorenso no "Yamaha Factory". Tālākās pozīcijas ieņēma šīs sezonas debitants Stefans Bradls no "LCR Honda" vienības, bet viņam blakus būs "Monster Yamaha Tech 3" braucējs Kals Krutčlovs.

Sestais kvalifikācijā palika Bens Spīss no "Yamaha Factory", septītais sestdien startēs Krutčlova komandas biedrs Andrea Dovizioso, bet labāko astotnieku noslēdza Alvaro Bautista no "Honda Gresini".

Šīs sezonas kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderpozīcijā ar 140 punktiem nostiprinājās Lorenso, bet viņam 25 punktus zaudē Stouners. Savukārt stabilu trešo vietu ar 101 punktu saglabāja Pedrosa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!