NEZ rallijkrosa čempionāta trešais posms Lietuvā, Vilkiču trasē noslēdzās ar Reiņa Nitiša uzvaru NEZ 1600 klasē, kā arī Māra Ločmeļa otro pozīciju un Jura Spīķa trešo vietu NEZ 2000 klasē. Nitišs posmu pirms seriāla beigā ar šo panākumu nostiprinājies savas klases kopvērtējuma vadībā.

NEZ 1600 klasē no 14 dalībniekiem spēkos līdzīgi bija vismaz četri dalībnieki. Reinis Nitišs uzvaru kaldināja, pateicoties lieliskam startam no trešās starta vietas. Stratēģiski pareizi aizvadīta sacīkste un Džokera apļa izmantošana neradīja šaubas par latviešu talanta uzvaru sacīkstē. Rezultātā Nitiša pārsvars pār sekotāju lietuvieti Ernestu Staponkus izaudzis līdz 13 punktiem, kas nozīmē, ka šonedēļ pēdējā posmā Ukmerģes trasē Reinim jāiekļūst vadošajā desmitniekā, lai kļūtu par NEZ rallijkrosa čempionu.

NEZ 2000 klasē A fināla braucienu lielākoties vadībā pavadīja Māris Ločmelis, taču pēdējā aplī ar Džokera apļa palīdzību viņu apspēlēja norvēģis Kristians Sandmo, gūstot uzvaru. Ločmelim otrā vieta, bet trešajā pozīcijā Juris Spīķis, kurš šo vietu guva pēc kontaktcīņas ar Mārtiņu Porieti.


NEZ Open klasē uzvaru guva norvēģis Hanss Jorans Ostrengs. Latvijas sportisti Ilgonis Krūmiņš un Kristaps Maševskis guva, attiecīgi, ceturto un sesto vietu. NEZ 4WD klasē Latvijas sportisti nestartēja, bet uzvaru guva zviedrs Lukass Valfridsons.

NEZ kroskartu cīņās vistuvāk panākumam bija Ingus Beļakovs, kurš atradās brauciena līderpozīcijā. Taču pēdējā pagriezienā viņa kartam radās bremžu problēmas, kā rezultātā finišs sasniegts otrajā vietā. Tomēr arī šo pozīciju neizdevās nosargāt. Finiša posteņa tiesnešiem neizdevās izpildīt savu uzdevumu apļu skaitīšanā, kā rezultātā, dodoties pēdējā aplī, sportisti uz ziņojumu tāfeles par atlikušajiem apļiem redzēja, ka vēl jābrauc divi apļi. Tā kā Beļakova stratēģija paredzēja Džokera apļa izmantošanu pēdējā aplī, Džokerī netika braukts. Taču izrādījās, ka apļa beigās plīvoja finiša karogs, kas nozīmēja, ka Ingus nav veicis obligāto Džokera apli. Līdz ar to Beļakova rezultāts tika anulēts.

NEZ rallijkrosa čempionāts salonautomašīnām noslēgsies šonedēļ, kad Lietuvā, Ukmerģes trasē tiks aizvadīts pēdējais posms. Savukārt NEZ kroskartu cīņas noslēgsies augustā ar trešo posmu Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!