Foto: Publicitātes foto
15. septembrī gleznainajā Lielbritānijas pilsētā Notingemā norisinājās F2 Pasaules čempionāta ātrumlaivām piektā posma pirmā diena. Uvis Slakteris no "Riga Powerboat Team" parādīja teicamu sniegumu, izcīnot pirmo vietu "Match Race" sacensībās, un uzrādot otro labāko kvalifikācijas laiku fināla sacensībām.

Kā informē "Riga Powerboat Team", sacensību trase atgādināja kaujas lauku. Tā kā šis ir pēdējais posms šajā čempionātā, sportisti nežēloja spēkus, un cīnījās par katru sekundes simtdaļu. Spēcīgais un nepastāvīgais vējš paspēja apmānīt arī divus pilotus - britu braucēju Malkolmu Gudmenu un zviedru Tomiju Valštenu, kuri katrs uzmeta pilnu "nāves cilpu".

Slakteris jau sacensību sākumā spēja uzrādīt labus rezultātus. "Match Race" turnīrā viņš apsteidza visus savus konkurentus, un ieguva pirmo vietu. Slakteris šajā sezonā ir uzvarējis visu posmu "Match Race" sacensībās, tādējādi kļūstot par absolūtu šī gada Match Race čempionu.

"Šī ir neierasta sacensību trase – taisne sasniedz 800 metru garumu, tādēļ ir pietiekama vieta apdzīšanai, bet visu izšķir ātrums, ieejot līkumā. Sacensībās centīsimies darīt visu, kas iespējams. Ja labi iet, kā arī uzspīd mazliet veiksmes, tad goda pjedestāls ir garantēts," pēc "match race" un pirms pamatsacensībām teica Slakteris.

Pašlaik čempionāta kopvērtējumā Uvim ir 21 punkts, un viņš ieņem ceturto pozīciju. Pagaidām Uvi apsteidz norvēģis Pals Viriks Nilsens ar 25 punktiem, pagājušā gada pasaules vicečempions zviedrs Johans Osterbergs ar 33 punktiem, un pagājušā gada čempions zviedrs Eriku Starku ar 55 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!