Foto: Publicitātes foto
Lai gan pēdējās dienas saskārušies ar dažādām problēmām, smagajā Dakaras rallijā svētdien finišu sasniedza "Team Latvia" unikālais elektromobilis "OSC eO" ar Māri Saukānu un Andri Dambi, kā arī "OSCar" ekipāža ar krievu Antonu Grigorovu un latvieti Aināru Princi.

"Mēs to izdarījām - eO, Andris, Māris un katrs komandā - esam finišējuši Dakarā 2012 ar pasaulē pirmo un Latvijā būvēto elektroauto," liecina smagās automašīnas ekipāžā braukušā Kaspara Dambja ieraksts "Twitter".

"Team Latvia" jau pirms Dakaras rallija paziņoja, ka izcīnītā vieta šoreiz nebūs svarīga, jo galvenais uzdevums ir pārbaudīt smagos apstākļos unikālo "OSC eO" un sasniegt finišu, kas komandai arī izdevies.

Saukāns/Dambis prestižā un sarežģītā rallija kopvērtējumā ierindojās 77.vietā, bet par Grigorova/Prinča ieņemto vietu pagaidām netiek ziņots. Dakaras ralliju uzsāka 161 ekipāža automašīnu klasē, bet finiša protokolā šobrīd ir 78 ekipāžas.

Tikmēr labāk Dakaras rallijā veicās Latvijas komandas "RE Autoclub" pārstāvošajām krievu ekipāžām - Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs izcīnīja 18.vietu, bet Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ierindojās 36.pozīcijā.

Atgādinām, ka par desmitkārtēju "Dakaras" rallijreida uzvarētāju svētdien kļuva slavenais Francijas sportists Stefans Peterhansels, kurš triumfēja vieglo automašīnu klasē.

Karjeras sākumposmā 46 gadus vecais Peterhansels sešas reizes triumfēja motociklu klasē, bet tagad viņš jau ceturto reizi uzvarēja arī vieglo automašīnu vidū.

"Mini" automašīnu vadošais Peterhansels pēdējā, 14.ātrumposmā, kurā sportisti veica simbolisku distanci, palika desmitajā vietā, bet uzvaru izcīnīja amerikānis Robijs Gordons ar "Hummer" automobili.

Summā Peterhansels par 41 minūti un 56 sekundēm apsteidza spāni Nani Romu ("Mini").

Tikmēr motociklu klasē ceturto reizi triumfēja francūzis Sirils Desprē ar KTM. Visas sacīkstes ar Desprē sīvi cīnījās viņa komandas biedrs un pagājušā gada čempions Marks Koma no Spānijas, tomēr priekšpēdējā posmā viņš kādā brīdī aizbrauca nepareizā virzienā, izstājoties no cīņas par uzvaru kopvērtējumā.

Summā Desprē apsteidza Komu par 53 minūtēm un 20 sekundēm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!