Foto: PantherMedia/Scanpix

Portāla "Delfi", "Drošas braukšanas skolas" un "gpspro.lv" kopīgi rīkotā projekta "Ceļu reportieris" jaunākā sezona noslēgusies, pienācis laiks apkopot 13. nedēļas rezultātus, kā arī nosaukt šīs projekta labākās reportāžas.

Kā jau katru nedēļu, pasniedzam nedēļas balvu - videoreģistratoru SMART 2680 no videoreģistratoru un GPS tīkla "gpspro.lv", ko 13. nedēļā nopelnījusi Elīna, kas operatīvi reaģēja uz četru auto sadursmi Carnikavāun atsūtīja mums reportāžu.

"Drošas braukšanas skolas" speciālbalvu - drošas parkošanās kursus saņem Pēteris par reportāžu "Netālu no Valmieras alus pudeļu vedējs 'pazaudē' kravu".

Vēl vienu "Drošas braukšanas skolas" speciālbalvu - drošas un ekonomiskas braukšanas mācības saņem Rolands par fotoreportāžu "Nepareizi nostiprināta krava sagāž 'fūres' kabīni". Par šo pašu reportāžu balvu - drošas parkošanās kursus saņem arī Aigars, kurš arī atsūtīja fotogrāfijas no notikuma vietas.

Noslēgumā piedāvājam apskatīt portāla "Delfi" redakcijas skatījumā labākās, lasītākās un plašāku rezonansi izraisījušās reportāžas, ko iesūtījuši vērīgie aculiecinieki un projekta dalībnieki.

Lasiet, rakstiet, brauciet droši, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus un gaidiet nākamo "Ceļu reportiera" sezonu!

Uz šosejas Rēzekne - Daugavpils notiek pilnīga patvaļa - aculiecinieka video

Foto: DELFI Aculiecinieks
Latvijā norisinās plaša mēroga ceļa seguma nomaiņa posmā no Rēzeknes līdz Daugavpilij.

Lasīt vairāk

Kā netrafarēta policijas 'Subaru' automašīna dzinās pēc lietuviešu policijas mašīnas

Foto: DELFI Aculiecinieks
"Tas notika pirms nedēļas. Es braucu no Salacgrīvas ar ātrumu robežās no 95 līdz 105 kilometriem stundā, atkarībā no satiksmes, bet ne ātrāk. Pēkšņi manu uzmanību pievērsa automobilis, kas izbrauca no degvielas uzpildes stacijas "Statoil"," raksta aculieciniece Svetlana.

Lasīt vairāk

BMW nepamanīja daudzstāvu parkinga nožogojumu (video)

Foto: DELFI Aculiecinieks
Tas notika piektdien, ap 15.00, t/c "Alfa" stāvvietā.

Lasīt vairāk

Video izlase: Autovadītāj, vai tevi vēl nav nokaitinājuši riteņbraucēji?

Foto: DELFI
"Vai jūs vēl nav nokaitinājuši velobraucēji, kas haotiski kursē pa mūsu ielām, neievērojot elementārus satiksmes noteikumus? Brīžiem ir sajūta, ka, iegādājoties velosipēdu, atsevišķi indivīdi vienlaicīgi saņem arī indulgenci jebkuram pārkāpumam," raksta "Svētdienas braucējs".

Lasīt vairāk

Policijas ekipāža palīdzējusi noplīsušam 'opelītim'

Foto: DELFI Aculiecinieks
"Šis, diemžēl, neticamais notikums, tika piefiksēts Ganību dambja un Bukultu ielas krustojumā. Ceļu policijas ekipāža "sēja" sev klāt vecu "Opelīti", kas, acīmredzot, bija "beidzies" krustojumā. Varbūt, ka "Opel" saimnieks ir kāds izbijis policijas priekšnieks - bet varbūt vienkāršs mirstīgais - tomēr kaut ko tādu es vēl nebiju pieredzējis. Un galvenais - es nepiefiksēju ekipāžas valsts reģistrācijas numuru! Piedodiet! Varbūt tomēr visi CP darbinieki nav tādi, kā lielākā daļa braucēju par viņiem domā?" raksta "Delfi" aculiecinieks JegaFega.

Lasīt vairāk

Lasītājs: Vai 80 gadu vecumā nebūtu jābeidz šofera gaitas?

Foto: Kadrs no video
"Rīga, Dzirnavu iela pirms krustojuma ar Brīvības ielu. Pēkšņi pa vienvirziena ielu man pretī brauc "Audi", kuram pie stūres sēž astoņdesmitgadīgs onkulis. Uz aizrādījumu, ka tādā vecumā varbūt vairs nevajadzētu sēsties pie stūres, viņš atbild, ka braucot vēl labi un šeit jau agrāk ir braucis... tikai no citas puses!" ziņo "Delfi" aculiecinieks Mjauks.

Lasīt vairāk

Ceļu policijai brīvprātīgo palīdzība nav vajadzīga

Foto: DELFI Репортер
Augusta sākumā lasītājs Bower, braucot pa šoseju Rīga-Liepāja, kļuva par aculiecinieku tam, ka aptuveni 20 autovadītāji rupji pārkāpj Ceļu satiksmes noteikumus. Izlēmis palīdzēt Latvijas tiesībsargiem viņu grūtajā darbā, aculiecinieks portālā www.latvija.lv uzrakstīja iesniegumu Valsts policijai ar lūgumu tikt skaidrībā par šo situāciju un saukt pie administratīvās atbildības Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus. Iesniegumam tika pievienots ieraksts no videoreģistrētāja un fotogrāfijas, kurās skaidri redzami valsts reģistrācijas numuri tiem automobiļiem, kuri brauca, pagaidu luksoforā degot sarkanajai gaismai. Vai viņam izdevās palīdzēt policijai tās darbā, lasiet tālāk.

Lasīt vairāk

Aculiecinieka video: Lūk, kā iegrūst pavisam svaigi uzliets asfalts!

"Šodien ar draugiem pastaigājāmies pa Pļavniekiem un novērojām, kā Jasmuižas ielā ap kanalizācijas lūkām lej asfaltu. Lūk, darba rezultāts 15 minūtes vēlāk!" ziņo aculiecinieks "Panda".

Lasīt vairāk

Sestdienas vakarā pie Andrejsalas nogrimis 'busiņš'

Foto: DELFI Aculiecinieks
"Rīga, Andrejsala, 24. augusta vakars pulksten 20.00. Nav izskaidrojuma, kā tas gadījās, bet nogrima ļoti ātri - aptuveni minūtes laikā!" ziņo aculiecinieks Artūrs.

Lasīt vairāk

Aculiecinieks: 'Jaunā viļņa' viesiem ceļa zīmes neko nenozīmē

Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien policistiem Dzintaros bija daudz darba. Neskatoties uz ceļa zīmi "Stāvēt aizliegts", kas atrodas netālu no Dzintaru koncertzāles, bija autovadītāji, kuri tāpat bija novietojuši savu spēkratu neatļautajā vietā. Turklāt liela daļa no viņiem pēc tam bija pārsteigti, redzot logā soda kvīti 30 latu vērtībā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!