Foto: Facebook.com/TalbraucejuFanuKlubs

Zviedrijas ostas pilsētas Karlshamnas tuvējos mežos jau divas nedēļas mētājas "Scania R450" vilcējs ar Latvijas valsts reģistrācijas numurzīmēm, liecina fotogrāfijas un attiecīgs ieraksts "Tālbraucēju fanu kluba" lapā sociālajā tīmeklī "Facebook".

Šis "Scania" vilcējs ir praktiski jauns – 2016. gada 14. oktobrī tas pirmo reizi apmeklēja tehnisko apskati, kurā tam tika fiksēts tikai septiņu kilometru nobraukums.

Ar portālu "Delfi" sazinājās automobiļa turētājs, SIA "UNA-L" īpašnieks Edgars Lagzdiņš un notikušo paskaidroja šādi: "Mūsu uzņēmums veic kravu pārvadājumus Zviedrijā – mašīnas aiziet tur uz veselu gadu un Latvijā tās atgriežas, lai izietu tehnisko apskati. Šajā gadījumā šoferim sākās atvaļinājums, viņš atgriezās Latvijā ar prāmi, taču kravas auto atstāja Zviedrijā. Parasti to atstāj autostāvvietā pie ostas, kas šobrīd atrodas remontā, tādēļ viņš auto novietoja turpat pie autostāvvietas – piecus metrus no ceļa. Šoferim pēc divām dienām beidzas atvaļinājums un viņš atgriezīsies darbā. Taču ņemot vērā sacelto ažiotāžu, šodien aizsūtīju uz Zviedriju citu šoferi, kurš atvedīs mašīnu atpakaļ uz Latviju".

Gadu lietots "Scania R450" vilcējs maksā aptuveni 70 tūkstošus eiro, liecina smagās un speciālās tehnikas tirdzniecības platformas "Mascus" datubāze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!