Pirmdien, 31. oktobrī, uz Jūrmalas šosejas dienas vidū avarējis Latvijā vienīgais reģistrētais "McLaren" superauto "650S Spider". Kā redzams aculiecinieku fotogrāfijās, automobilis noslīdējis no šosejas un ielidojis bērzu birzī.

"Brīnumaini, bet patiešām "McLaren" nepārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Mēs visi satiksmes plūsmā braucām ap 90 km/h, jo es viņam mierīgi braucu nopakaļus," raksta aculiecinieks, kurš redzējis avārijas brīdi. "Vēl pirms paša Lielupes tilta pretim brauca ceļu policijas "Opel Insignia"."

"Tā kā tikko bija nolijis lietus, tad uz šosejas bija izveidojušas peļķes ceļa seguma risēs. Šoseja jau gadiem ir zem katras kritikas pēc jebkādiem Eiropas standartiem. Ar visām bedrēm un plaisām tas bija tikai laika jautājums, kad kāds tur šādi avarēs. Nu un iznākums bija tāds – viņš, iebraucot pielijušajās risēs, divreiz sagriezās ap savu asi uz asfalta un ar trešo pirueti jau piezemējās bērzos. Būtu normāls segums un ūdeņu novades sistēma, nebūtu nekas tāds bijis," rezumē aculiecinieks.

"McLaren 650S Spider" ir Latvijā vienīgais reģistrētais šīs markas automobilis, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Šis britu superauto, kas tiek ražots no 2014. gada, ir aprīkots ar 650 zirgspēku jaudīgu V8 dzinēju, no vietas līdz 100 km/h paātrinās trijās sekundēs un maksimāli sasniedz 333 km/h.

Jauns šāds "McLaren" maksā no 255 tūkstošiem eiro, bet lietots – no 190 tūkstošiem eiro.

Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, šis "McLaren 650S Spider" reģistrēts uz ar zaudējumiem strādājoša SIA "DK Transports" vārda, kas savukārt pilnībā pieder SIA "Neirons". 60 procenti SIA "Neirons" kapitāldaļu pieder Darjai Kozlovai, bet 40% – Romānam Žeglovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!