Foto: DELFI Aculiecinieks

Pirms dažām dienām rakstīju par avāriju Valmieras ielā. Gājējs pēkšņi izgāja uz pārejas, auto strauji bremzēja, aiz viņa braucošie nenoreaģēja un rezultātā izveidojās sadauzītu mašīnu "vilcieniņš".

Domāju, ka lasītājiem būs patīkami uzzināt, ka beidzot pie mums ir parādījusies "domājošā" gājēju pāreja. Patīkami, ka pie mums tāda iekārta ir parādījusies pirmajiem Baltijā – Rīgā, Melnsila ielā, pie 22.nama. Tikko gājējs pusotra metra attālumā pietuvojas pārejai, nostrādā infrasarkanais radars un virs zīmes "Gājēju pāreja" sāk mirgot brīdinājuma signāls. Iekārtas barošana ir neatkarīga – no saules baterijām.

Pateicoties šai iekārtai autovadītāji jau pa gabalu var pamanīt, ka gājējs grasās šķērsot ielu, un viņiem ir iespēja mierīgi nospiest bremzes pedāli. Cerēsim, ka ieviešot vairāk šādas "gudras" gājēju pārejas būs krietni mazāk tādu avāriju, kā nesen notikusī Valmieras ielā.

Pievienotas Jekaterinas fotogrāfijas.



Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!