Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien, 1. septembrī, ap pulksten 17, Valdlaučos pēc Dienvidu tilta pārvada notika satiksmes negadījums – kā apgalvo motocikla vadītājs, tad "Audi A8" ietriecās motociklā "Honda CBR900RR". Motociklists uzskata, ka "Audi" vadītājs to izdarījis apzināti un pēc avārijas piezvanījis kolēģei, lai viņa ierodas notikuma vietā un policijai sniedz nepatiesas liecības.

Motociklists negadījuma sekas iemūžinājis fotogrāfijās un video materiālā, aicinot negadījuma aculieciniekus atsaukties, rakstot e-pastu uz shadow30@inbox.lv.

""Audi" vadītājs trīs reizes ietriecās man aizmugurē, bremzes nespiedu – pirmajā reizē tikai pastūma uz priekšu. Ar otro reizi jau stiprāk, bet ar trešo – ietriecās ar vēl lielāku ātrumu, kā rezultātā nospieda mana motocikla aizmugurējo riteni un izraisīja kritienu. Mēģināju iztaisnot motociklu līdz pēdējam, bet stūre sagriezās no sitiena pret motocikla aizmuguri un rāmi, un mani izsvieda uz braucamās daļas ar pāris kūleņiem. Labi, ka neviens neuzbrauca virsū," raksta motociklists.

Motociklists tūlīt pēc notikušā izsaucis policiju. Savukārt "Audi" vadītājs, pēc motociklista vārdiem, sācis zvanīt un meklēt kādu viltus liecinieku. "Audi" vadītājam esot izdevies atrast kolēģi no bankas, kura šo divu kvartālu attālumu līdz negadījuma vietai atnākusi kājām. Viņa redzama video, rakstot paskaidrojumu protokolā.

Kā pierādījumus tam, ka trieciens nebija viens, bet vairāki, motociklists tuvplānā nobildējis "Audi" bojājumus un apgalvo, ka "automobiļa buferī var redzēt skrāpējumus, kas ir no pirmā trieciena", bet ar pēdējo sitienu esot savam spēkratam izdauzījis ne tikai lukturi, bet arī pārsitis dzinēja dzesēšanas šķidruma radiatoru.

Konflikta situācija esot notikusi divus kvartālus iepriekš – vietā, no kuras, pēc motociklista teiktā, pēc tam kājām atnākusi arī "Audi" vadītāja kolēģe - bankas darbiniece. Motociklists esot braucis pa ceļa vidu, bet "Audi" no apļveida krustojuma pie "SEB bankas" esot "izlidojis laukā bez apstāšanās".

"Viņu notaurēja pretimbraucošā mašīna, jo palika uz pretējās joslas. Es nobraucu garām aiz autobusa un tad aiz manis sekoja šis "Audi". Nākamajā krustojumā jau sajutu pirmo triecienu. Pēc trešā trieciena nolidoju no motocikla un piezemējos aiz "Audi", jo viņš turpināja stumt motociklu uz priekšu. Tikai tagad saprotu, ka viņš varēja arī uzbraukt man virsū, kad nokritu," notikumus atceras motociklists.

Motociklists apgalvo, ka konflikta brīdī braucis ar 40 līdz 45 km/h ātrumu, jo bijis aiz sabiedriskā transporta, kurš palaida gājēju pārejai pāri cilvēkus, kuri tikko bija izkāpuši no autobusa.

Delfi.lv redakcijas rīcībā ir nonākusi arī automobiļa "Audi" vadītāja versija, kura ir pilnīgi pretēja motocikla vadītāja sniegtajai notikuma versijai. Kā norāda automobiļa vadītājs, tad braucot mājup no darba un izgriežoties uz Bauskas ielas, viņš atpakaļskata spogulī pamanīja, ka aiz viņa braucošo transportlīdzekli apdzen motocikls, klaji ignorējot satiksmes noteikumu prasības, proti, neievērojot ceļa apzīmējuma nepārtrauktās joslas apzīmējumu līnijas, aizliegumu veikt apdzīšanas manevru uz gājēju pārejas un, iespējams, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu.

Automobiļa "Audi" vadītājs informē, ka motocikla vadītājs veica arī viņa transportlīdzekļa apdzīšanas manevru, turpinot ignorēt satiksmes noteikumu prasības un attiecīgi neievērojot ceļa apzīmējuma nepārtrauktās joslas apzīmējumu līnijas. Kā atceras automobiļa vadītājs, tad "atrodoties blakus manis vadītājam transportlīdzeklim, motocikla vadītājs ar kāju mēģināja tam iespert pa kreiso priekšējo spārnu, bet, iespējams, neaprēķinot ātrumu, mans transportlīdzeklis netika aizskarts. Reaģējot uz motocikla vadītāja neadekvāto rīcību, centos samazināt braukšanas ātrumu, bet jau nākamajā mirklī, atrodoties aptuveni divus metrus priekšā manam transportlīdzeklim, motocikla vadītājs, bez redzamiem šķēršļiem uz ceļa, strauji veica manevru pa labi, pārvietojot savu motociklu manis vadītā transportlīdzekļa priekšā, un strauji apstājās."

Pie minētajiem apstākļiem ir skaidrs, ka automobiļa vadītājam apturēt gandrīz divas tonnas smagu transportlīdzekli tik pat viegli kā aptuveni 120 kg smagu motociklu, nav iespējams. Rezultātā, kā apraksta automobiļa vadītājs, diemžēl notika sadursme, kurā tika bojāts gan automobilis, gan motocikls.

Kā informē automobiļa "Audi" vadītājs uz negadījuma vietu ierodošais ceļu policijas inspektors, gatavojot ceļu satiksmes negadījuma materiālus, secināja, ka negadījuma izraisīšanā ir vainojams motocikla vadītājs, jo ir veicis apdzīšanas manevru neatļautā vietā, proti, neievērojot ceļa apzīmējuma nepārtrauktās joslas apzīmējumu līnijas.

Delfi.lv redakcija, uzklausot abu vadītāju viedokļus par notikušo negadījumu, var tikai minēt tā patiesos apstākļus, jo šo negadījumu rūpīgi izvērtē policijas darbinieki. Tomēr kārtējo reizi redakcija aicina katru ceļu satiksmes dalībnieku ievērot ceļu satiksmes drošību regulējošo normatīvo aktu prasības, lai pasargātu ne tikai savu transportlīdzekli, bet savu un, galvenokārt, citu ceļu satiksmes dalībnieku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!