Foto: DELFI Aculiecinieks

Vakar "Ceļu reportierī" publicējām lasītāja vēstuli, kurā tika pausts sašutums par RPP darbinieku rīcību. Šim lasītājam – autovadītājam tika uzlikts sods par it kā nepareizā virzienā stāvvietā novietotu automašīnu. 20 latu naudassods tika uzlikts par to, ka automašīna pie ietves ir novietota nevis ar priekšpusi, kā norādīts ceļa zīmes papildzīmē, bet ar aizmuguri.


Vaicājām komentāru RPP ekspertiem, kas izskaidroja papildzīmes Nr.828 nozīmi. Neilgi pēc tam medijiem tika izsūtīts RD Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja Daiņa Turlā situācijas raksturojums, kurā tika nosodīta policistu rīcība. "Šāda zīmes interpretācija ir patvaļīga – zīmei ir tikai informatīvs raksturs, un satiksmes noteikumi nereglamentē transportlīdzekļa konkrēto stāvokli," sacīja D.Turlais. "Šie sodi tiks atcelti kā nepamatoti, un Pašvaldības policijas vadībai uzdots izvērtēt vainīgo policistu atbilstību ieņemamajam amatam."

Pēc nepilnas diennakts izrādās, ka Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs pats ir kļūdījies.

"Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) rīcība, uzliekot sodus autovadītājiem, kuri Zemitāna ielā 2b bija novietojuši automašīnas uz ietves ar aizmuguri pret mājas sienu, ir bijusi pareiza – tā, uzklausot RPP priekšnieka Jāņa Geduševa ziņojumu un izvērtējot situāciju, atzīst Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais," teikts šodien izplatītajā Rīgas domes paziņojumā.

"Ceļa zīme Nr. 830 atšķirībā no ceļa zīmes Nr. 829 paredz automašīnu novietošanu ar priekšpusi, nevis aizmuguri, tās ir divas dažādas zīmes. Policija savā rīcībā vadās no normatīvo aktu prasībām, un tai ir jāseko visu noteikto normu ievērošanai. Pašvaldības policija izturējusi šo pārbaudi un kārtējo reizi apliecinājusi savu kompetenci, savu profesionalitāti," saka D.Turlais. "Protams, kādam šīs zīmju nianses var šķist nebūtiskas, īpaši, ja to izpratnei nepieciešami papildu komentāri, taču tādā gadījumā jautājumi jāadresē normatīvo aktu izstrādātājiem. Arī man pašam, tāpat kā lielai sabiedrības daļai, šķiet, ka šāda reglamentācija ir pārmērīga, un es aicinu Satiksmes departamenta speciālistus pirms šo papildzīmju uzstādīšanas rūpīgi izvērtēt to lietderību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!