Otrdien, 31. jūlijā, pēc pulksten 16 aculiecinieks Mārtiņš brauca uz Vecāķu pludmali un sev priekšā pamanīja ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" līdera Raimonda Elbakjana "Toyota Land Cruiser 100" apvidus automobili, kā vadītājs pastāvīgi pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

Portālam "Delfi" iesūtītajā video zīmīgais "Toyota" apvidnieks ir redzams tikai no aizmugures un tā autovadītājs nav saskatāms. "Uz Viestura prospekta, manevrējot pa abām joslām un braucot krietni ātrāk nekā pārējā satiksmes plūsma, mūs apsteidza milzīgs apvidus auto "Toyota Land Cruiser" ar Raimondu Elbakjanu pie stūres," raksta video autors Mārtiņš. "Kad biju redzējis vairākus viņa bīstamos manevrus, nolēmu pasekot un palūdzu draudzenei filmēt."

Kā redzams video, Vecāķu prospektā, kas ir apdzīvotā vieta, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, "Toyota" vadītājs traucas ar vidēji 80 km/h, spriežot pēc aculiecinieka automobiļa spidometra. Savukārt tālāk apdzīvojamā zonā, kur atļauts braukt ar 20 km/h, "Ghetto Games" līdera apvidnieks traucas ar 50 līdz 60 km/h.

"Pats pilnībā apzinos, ka, sekojot viņam, veicu dažus no iepriekš pieminētajiem pārkāpumiem, bet es esmu parasts pilsonis, ne publiska personība, kas gozējas TV kameru priekšā un kas strādā ar bērniem," savu rīcību pamato aculiecinieks Mārtiņš.

Tāpat, apdzenot citus automobiļus, netika rādīts pagrieziena rādītājs, ne uzsākot, ne pabeidzot manevru. Tikai vienā no krustojumiem, kur "Toyota" vadītājs mainīja braukšanas virzienu, tomēr tika ieslēgts virzienrādītājs.

Elbakjana "Toyota" ne reizi vien iemūžināta satiksmes noteikumu pārkāpumos, pēc pirmās reizes, kad savu masīvo apvidnieku bija novietojis uz "Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras" administratīvās ēkas kāpnēm, viņš publiski sabiedrībai atvainojās, bet vēlāk par saviem īpatnējiem auto novietošanas paradumiem taisnojās TV kanāla "STV Prīmā!" raidījumā "Starp mums runājot".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!