Foto: Publicitātes foto

F-1 pilota Fernando Alonso "Ferrari" formulu nākamsezon rotās 14. numurs, kuru spāņu pilots izvēlējies no visām iespējamām skaitļu kombinācijām, ziņo ārzemju mediji.

"Mans numurs - 14," piektdien Madridē, tiekoties ar žurnālistiem paziņojis Alonso. "Tas ir mans mīļākais skaitlis kopš 1996. gada. Tad man bija 14 gadu un tieši 14.jūlijā es kļuvu par pasaules čempionu kartingos. Kopš tā laika vienmēr esmu izmantojis šo ciparu. Ceru, ka tas man atnesīs veiksmi arī nākamgad."

Alonso komandas biedrs Kimi Raikonens izvēlējies uz savas formulas likt skaitli 7, bet bijušais "Ferrari" pilots Felipe Masa, kurš pievienojies "Williams" komandai, lēmis par labu 19. Otrs "Williams" pilots, soms Valteri Botass pieteicis skaitli 77. "Mercedes" pilots Niko Rosbergs uz savas formulas gribētu likt 5, 6 vai 8, Serhio Peress - 11, bet Žans-Ēriks Verņjē - 21, 25 vai 27.

Kā zināms, no nākamās sezonas F-1 čempionāta dalībnieki drīkstēs izvēlēties skaitli, kas visu karjeru būs uz viņu formulām, līdzīgi, kā tas ir motošosejas čempionātā. Pilotiem ļauts pieteikt jebkuru skaitli no 2 līdz 99, jo vieninieks ir rezervēts iepriekšējās sezonas čempionam, šajā gadījumā - Sebastjanam Fetelam, ja viņš vēlēsies to izmantot. Ja uz vienu numuru pieteiksies vairāki piloti, to saņems tas, kurš ieņēmis augstāku vietu iepriekšējās sezonas kopvērtējumā.

Pieteikums par nākamās sezonas numuru pilotiem ir jāiesniedz līdz 25.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!