Foto: AFP/Scanpix

Bijušais F-1 galvenais ārsts Gerijs Haršteins uzskata, ka autosporta leģendas Mihaela Šūmahera faniem jābūt gataviem ļaunākajam scenārijam, jo ārstiem joprojām neizdodas viņu atmodināt no mākslīgās komas.

Haršteins, kurš no 2005. līdz 2012.gadam bija F-1 galvenais ārsts, viedokli paudis savā blogā sociālajos tīklos.

"Laika gaitā paliek arvien mazāka cerība, ka Mihaelu izdosies atmodināt. Jo ilgāk cilvēks paliek veģetatīvā stāvoklī, jo lielākas iespējas, ka būs smagas sekas, ja pat izdosies viņu atmodināt. Tiek uzskatīts – ja pacients gadu pavada veģetatīvā stāvoklī, tad tas kļūst par pastāvīgu stāvokli," raksta Haršteins. "Pacientiem, kuri ir veģetatīvā stāvoklī, dzīves ilgums ir no dažiem mēnešiem līdz vairākiem gadiem. Viss ir atkarīgs no veselības pamatstāvokļa, medicīniskās palīdzības līmeņa un daudziem citiem apstākļiem. Parasti šādi pacienti mirst no elpceļu vai uroģenitālajām infekcijām."

"Vienmēr esmu bijis pārliecināts, ka Mihaels ir līdzjutēju mīlulis. Joprojām esmu pārsteigts par fanu izrādīto mīlestību un uzticību viņam," piebilst ārsts.

Kā zināms, pagājušā gada decembra beigās Šūmahers, kopā ar ģimeni slēpojot Alpos, krita un guva smagu galvas traumu. Kopš tā laika vācu autosportists atrodas Grenobles slimnīcā, ir pārcietis divas operācijas, un pēc otrās ārsti izraisīja mākslīgo komu, no kuras tagad viņš tiek modināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!