Foto: Reuters/Scanpix

"Lotus" F-1 komanda allaž ir izcēlusies ar radošu un jautru pieeju pat visnopietnākajiem jautājumiem, un viņiem nekas nav pretī nedaudz uzjautrināties arī par tādu svarīgu lietu kā izmaiņas F-1 noteikumos.

Daži no punktiem, ko "Lotus" komanda piedāvā mainīt nākamajā sezonā:

1)jebkurš pilots, kuram ir mājdzīvnieks vārdā Rosko (tā sauc "Mercedes" pilota Lūisa Hamiltona buldogu (attēlā)), startē no pēdējās starta vietas. Šis likums ir spēkā tikai katra mēneša pāra datumos, izņemot aprīli.

2)jebkuram pilotam, kura dzimšanas diena iekrīt kvalifikācijas dienā, tiek piešķirts "pole position", 10 papildus punkti kopvērtējumā un ekskursija pa "Ferrari" komandas boksiem.

3)pilots, kurš preses konferencē atbild ar vienu vārdu, piemēram, "saprotams", katrreiz tiks fiziski sodīts.

4)pilotam, kurš pēc "Grand Prix" sacīkstes finiša trasē "zīmē saulītes" jeb "virtuļus", preses konferencē ir jāapēd attiecīgs skaits virtuļu.

5)pilots, kurš ieplānojis mainīt sasuku, par to vismaz trīs dienas iepriekš informē savu komandu (te "Lotus" vienība atsaucas uz gadījumu, kad viņu pilots Kimi Raikonens negaidīti nogrieza matus, kad viņam bija paredzēts filmēties šampūnu reklāmas klipā).

6)komanda, kas pēc 2013.gada beigām izmantos smieklīgas mirkļbirkas, var tikt apsūdzēta nelikumīgās izklaidēs un saņemt sodu.

7)uz rupjiem komandas pārstāvju izteikumiem pa rāciju sacīkstes laikā pilotiem ir pienākums atbildēt tikpat rupji vai pat vēl asāk.

8)visu pilotu menedžeriem vismaz vienā "Grand Prix" posmā sezonas laikā būtu vēlams runāt patiesību, vēlreiz patiesību un neko citu, kā vien patiesību.

9)komandai, kas būs uzbūvējusi visneglītāko formulu, sezonas beigās tiks atņemti 15% punktu.

10)komandai, kas uz sacīkstēm uzaicinās jebkādu realitātes TV šova zvaigzni, uz nākamo "Grand Prix" posmu šī persona ir jāiekļauj komandas darbinieku štatā.

11)komandai, kurā vairāk kā četri darbinieki iepriekš bijuši tehniskie direktori, savas formulas būs jābūvē tikai no "Lego" klucīšiem.

12)jebkura sistēma vai ierīce, kas izstrādāta, apejot tehnisko nolikumu, var tikt izmantota tikai ar noteikumu, ka tai tiek dots asprātīgs un skanīgs nosaukums, piemēram, "Stingray 2000 Optimiser".

13)čempionāta iznākums vienādu punktu gadījumā tiks noteikts ar spēli "akmens, šķēres, papīrītis" vai reslinga mačā.

14)visas domstarpības starp pilotiem ir jārisina, kā trešo piesaistot Taki Inoe (bijušais F-1 pilots, aktīvs tvītotājs un sleju autors "Lotus" uzdevumā) un pie laba vīna pudeles.

15)komandām, kas izlaidīs kaut vienu pirmssezonas testu sesiju, būs jāpiedalās kalendārā neiekļautajā Korejas "Grand Prix" posmā, sacenšoties savā starpā.

16)pilotam, kurš finišu sasniegs uz diviem riteņiem, jāpiešķir dubults punktu skaits.

17)jebkuram pilotam, kura vārds ir Sebastjans Fetels, ir pašrocīgi jāveic "pitstops", bez komandas mehāniķu palīdzības.

18) jebkuram pilotam, kurš būs pārspējis Sebastjanu Fetelu, bārā ir jālej divkārša porcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!