Foto: AFP/Scanpix

Pēc Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņas, kurā vairākus pilotus piemeklēja problēmas ar "Pirelli" riepām, sportisti piedraudējuši boikotēt nākamo F-1 čempionāta posmu, Vācijas "Grand Prix", ja nekas nemainīsies riepu drošības ziņā, vēsta ārzemju aģentūras.

"Negribu draudēt ar boikotu, jo tas var izsaukt papildus problēmas, taču šis ir viens no lēmumiem, kas mums ir jāpieņem drošības vārdā," saka "Ferrari" komandas brazīliešu pilots Felipe Masa.

"Man bija nepatīkami skatīties, kā "uzvedas" riepas uz dažām formulām," saka "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners. "Tagad galvenais ir saprast, kur konkrēti slēpjas problēma, un "Pirelli" ir jāatrod tai risinājums, turklāt visīsākajā laikā, citādi var notikt traģēdija."

Kā zināms, Lielbritānijas "Grand Prix" laikā piecām dažādu komandu formulām pārsprāga riepas, un piloti aicina steidzīgi kaut ko iesākt ar šo problēmu, lai nākotnē izvairītos no līdzīgiem incidentiem. "Pirelli" riepas visas sezonas laikā tikušas pakļautas kritikai kā no sportistu, tā speciālistu puses.

3.jūlijā Parīzē notiks īpaša Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) sēde, veltīta riepu problēmām F-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!