Foto: McLaren

Meksikāņu F-1 pilots Serhio Peress ("McLaren"), kurš Korejas "Grand Prix" posmā kļuva par kārtējo "Pirelli" riepu defekta "upuri", norāda, ka tā var izvērsties par nopietnu problēmu, ja tiks ignorēta, ziņo ārzemju mediji.

Serhio Peress Korejas posmā avarēja, 30.apli eksplodējot viņa formulas riepai.

"Šoreiz nekas nenotika, bet reiz tas var notikt," par izvairīšanos no savainojumiem šajā incidentā izteicies Peress. "Viss beidzās laimīgi, tāpēc neviens šo situāciju nekomentēs, bet reiz var notikt nelaime, un mēs visi to nožēlosim," aģentūra AAP citē meksikāņu pilotu, kurš ir neapmierināts ar "kompromisiem" F-1 drošības jautājumos.

Arī Fernando Alonso ("Ferrari") un Marks Vēbers ("Red Bull") kritizēja uz Korejas "Grand Prix" atvestās "Pirelli" riepas, norādot, ka riepu ražotāju izstrādājumi bija zemas kvalitātes, ātri dilstoši.

""Pirelli" Peresam noteikti pārmetīs riteņu sabloķēšanu, taču iemesls, kāpēc piloti nobloķē riteņus ir tāds, ka protektors ir nodilis," norāda Vēbers.

"Pirelli" patiešām par Peresa formulas riepas defekta iemeslu nosauca riteņu sabloķēšanu, un taisnojās, ka sacensībām sagādā tādas riepas, kādas ir pieprasītas, ņemot vērā plānoto pitstopu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!