2010.gada pasaules čempionātā jau ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies pēdējo divu gadu finālisti – Krievijas un Kanādas hokeja izlase, noskaidrojās pēc otrdien notikušajām otrā posma pēdējām spēlēm.

Abās pēdējās pasaules čempionātu finālspēlēs Krievija uzvarēja – ar 5:4 pagarinājumā 2008.gadā Kanādā un ar 2:1 pamatlaikā pērn Šveicē. Kanāda un Krievija šogad savā starpā tikās Vankūveras olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, lai gan daudzi prognozēja abu komandu spēlēšanu finālā. Vankūverā Kanādas izlasei izdevās spoži revanšēties par zaudējumiem pasaules čempionātu finālos ar 7:3.

2010.gada pasaules čempionātā būs vēl viens Vankūveras olimpisko spēļu ceturtdaļfināla atkārtojums – Čehija tiksies ar Somiju. Vankūverā abu komandu cīņā ar 2:0 pārāki bija somi.

Vēl pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Dānija, kas līdz šim ne reizi nav spēlējusi izslēgšanas turnīrā, tiksies ar Zviedriju, bet mājiniece Vācijas izlase spēlēs pret Šveici.

Pusfinālā Krievijas-Kanādas spēles uzvarētājs tiksies ar Šveices-Vācijas dueļa uzvarētāju, bet Somijas-Čehijas pāra uzvarētājs spēlēs ar Zviedrijas-Dānijas spēles veiksminieci.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēles risināsies ceturtdien, pusfināla cīņas – sestdien, bet svētdien - spēle par bronzas medaļām un fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!