Ar devīto Sebastjana Fetela uzvaru noslēdzās Brazīlijas "Grand Prix" izcīņa, kamēr Marks Vēbers savā pēdējā sacīkstē izcīnīja otro vietu. Trešais Interlagosā finišēja Fernando Alonso, kuram tas bija astotais goda pjedestāls Brazīlijā.

Startā uz pirmo pozīciju spēja pacelties Niko Rosbergs, tomēr viņš līderpozīcijā noturējās tikai vienu apli pirms Sebastjans Fetels fiņu apdzina un atkal izvirzījās pirmajā vietā. Tostarp vēsie laika apstāļi palielināja "Ferrari" iespējas cīnīties ar vadošajiem pilotiem un tas uzskatāmi bija redzams jau startā, kad Fernando Alonso no ceturtās vietas pāris apļu laikā pacēlās uz pirmo, lai gan vēlāk zaudēja otro vietu Markam Vēberam.

Tikmēr Felipe Masa cīnījās par ceturto pozīciju ar Luisu Hamiltonu, kad viņam tika piešķirts sods (izbraukšana caur boksiem) par baltās līnijas šķērsošanu boksu apmeklējuma laikā. Tas pielika mājnieka Masas cerības uz augstu vietu savā māju posmā. Tomēr drīz vien arī Luiss Hamiltons saņēma sodu – par sadursmi ar Valteri Botasu, kurš, izmantojot DRS, mēģināja tikt garām Hamiltonam, kurš somu pilotu bija apdzinis par apli.

Pēc šīs sadursmes strauji noreaģēja Sebastjans Fetels, kurš paredzot drošības mašīnu devās boksos mainīt riepas, lai gan bija Marka Vēbera kārta. Līdz ar to līdera boksu apmeklējums ievilkās, jo viņa riepas vēl nebija atnestas, kamēr Vēberam nācās gaidīt rindā. Tomēr Fetels spēja saglabāt līderpozīciju, lai arī 12 sekunžu pārsvars bija zudis.

Sacīkstes izksaņā parādījās aizvien lielāka lietus iespējamība, tomēr līdz finišam kārtīgs lietus, kas liktu pilotiem mainīt riepas, tā arī nesākās. Līdz ar to visa 2013.gada sezona tika aizvadīta bez lietus sacīkstēm – pēdējo reizi kas tāds notika tālajā 1987.gadā.

Kamēr "Red Bull" piloti devās pretim dubultuzvarai, "Mercedes" un "Ferrari" līdz pēdējam cīnījās par otro vietu Konstruktoru kausā. Fernando Alonso izcīnīja trešo vietu un savu astoto goda pjedestālu Brazīlijā, kamēr labāko "McLaren" komandas sezonas rezultātu nodrošināja Džensons Batons, kurš finišēja ceturtais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!