Foto: Red Bull

Leģendārais britu autosportists Stērlings Moss uzskata, ka vācu pilots Sebastjans Fetels jau šobrīd ir labāks par savu tautieti, septiņkārtējo F-1 čempionu Mihaelu Šūmaheru, raksta britu prese.

"Šūmahers bija izcils pilots, taču viņa lielākais nopelns ir tas, ka Mihaelam izdevās "pacelt" "Ferrari" komandu," intervijā izdevumam "The Mirror" izteicies Moss. "Taču viņa septiņi pasaules čempiona tituli ir mānīgs sasniegums. Tie neataino patieso situāciju."

"Šūmahers reizēm pieļāva kļūdas, reizēm rīkojās bezkaunīgi. Es neapgalvoju, ka viņš ir slikts cilvēks, viņš ir ļoti labs, sniedz faniem autogrāfus, bet Fetels ir kaut kas cits," uzskata britu veterāns. "Fetels ir neticams, tas, kā viņš brauc, cik viegli viņam viss sanāk. Viņš ir ievērojams cilvēks, ievērojams pilots."

Lūgts salīdzināt pēdējo 60 gadulabākos braucējus, Stērlings Moss Fetelu liek pašā topa augšpusē. "Vienīgā problēma, salīdzinot šodienas un mana laika pilotus ir tas, ka toreiz mēs diemžēl zaudējām trīs vai četrus braucējus gadā, jo braukt uz riska robežas ar F-1 formulu tajā laikā nozīmēja iespējamu bojāeju," norāda Moss. "Par laimi, šodien ir citādi. Es esmu Fetela fans. Viņš ir tik jauns, ka var izcīnīt 10 titulus. Viņš ir tieši tik labs. Ir arī citi izcili braucēji kā Alonso, bet es neuzskatu, ka viņi pārspēs Fetelu, kamēr viņam būs "Red Bull" atbalsts."

Kā zināms, Sebastjans Fetels šosezon F-1 čempiona titulu, ceturto savā karjerā, nodrošināja trīs posmus pirms sezonas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!