Četrkārtējais F-1 pasaules čempions Sebastjans Fetels ("Ferrari") svētdien apsteidza abus "Mercedes" braucējus, triumfējot jaunās sezonas otrajā "Grand Prix" posmā, kas risinājās Malaizijā.

Cīņu no "pole-position" iesāka pašreizējais pasaules čempions un sezonas pirmajā etapā Austrālijā uzvarējušais brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes") komandas, kuram arī pēc starta sekoja Fetels un otrs "Mercedes" braucējs Niko Rosbergs.

Tomēr sacīkstes liktenis lielā mērā tika izšķirts jau pēc pāris apļiem un to paveica zviedrs Markuss Ēriksons ("Sauber"), kurš izslīdēja no trases un apstājās drošības joslā. Tā kā viņa formulas aizvākšanai bija nepieciešama smagā tehnika, trasē devās drošības mašīna, bet abi "Mercedes" piloti iebrauca boksos, trasē atgriežoties vien sestajā un devītajā pozīcijā. Kamēr Hamiltons tika līdz otrajai vietai, Fetelam pār viņu bija jau desmit sekunžu pārsvars. Kad boksos devās Fetels, viņš trasē atgriezās trešajā vietā, bet ar jaunām riepām spēja apdzīt abus "Mercedes" braucējus, novedot sacīksti līdz pirmajai vietai.

Līdz ar to Fetels kļuvis par ceturto pilotu F-1 vēsturē, kurš karjeras laikā guvis 40 uzvaras, atpaliekot vien no Mihaela Šūmahera (91), Alēna Prosta (51) un Airtona Sennas (41). Savukārt "Mercedes" piloti bija uzvarējuši visās sacīkstēs kopš pagājušā gada jūnijā notikušā Austrijas posma.

Trešais finišēja Rosbergs, bet viņam sekoja otrs "Ferrari" pilots Kimi Reikonens, kurš sacīkstes sāka no vien 11.pozīcijas, turklāt otrā apļa ievadā tika pārdurta viņa formulas riepa, kas somu atsvieda uz pēdējo pozīciju.

Piekto un sesto vietu ieņēma "Williams" piloti Valteri Botass un Felipe Masa, bet septītais finišēja vien 17 gadus vecais talantīgais Nīderlandes braucējs Makss Verstapens ("Toro Rosso"), tiekot pie pirmajiem punktiem savā karjerā. Astotais palika spānis Karloss Sainss juniors ("Toro Rosso"), bet desmitnieku noslēdza abi "Red Bull" piloti Daņila Kvjats un Daniels Rikjardo.

Kā zināms, sezonas pirmajā etapā pirms divām nedēļām Austrālijā dubultuzvaru guva "McLaren" piloti Hamiltons un Rosbergs, bet trešais finišēja Fetels.

Čempionāta kopvērtējumā līderis ar 43 punktiem joprojām ir Hamiltons, bet viņam ar attiecīgi 40 un 33 punktiem seko Fetels un Rosbergs, bet ceturtais ar 20 punktiem ir pieredzējušais brazīlietis Masa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!