Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) franču pilots Žans-Ēriks Verņs nākamajā sezonā vairs nepārstāvēs "Toro Rosso" vienību, sportists pavēstīja trešdien.

"Neskatoties uz labu sezonu un 22 punktiem, 2015.gadā vairs nebraukšu "Toro Rosso". Paldies par šiem gadiem," savā tvitera kontā ierakstīja Verņs, izsakoties, ka ir gatavs vēl vienam lielam izaicinājumam.

Līdz ar to atbrīvojusies viena vieta "Red Bull" attīstības komandā, uz kuru kā galvenie pretendenti tiek minēti "World Series by Renault" seriāla čempions Karloss Sainss juniors un GP3 čempions Alekss Linns.

Kā zināms, otrs nākamās sezonas "Toro Rosso" pilots būs vien 17 gadus vecais Makss Verstapens, aizstājot Daņiilu Kvjatu, kurš guvis paaugstinājumu uz "Red Bull".

Verņs "Toro Rosso" sastāvā aizvadīja trīs sezonas, divās no tām gūstot vairāk punktu nekā viņa komandas biedrs, tomēr uz "Red Bull" tika izsaukti tieši viņa partneri - pērn Daniels Rikjardo un šogad Kvjats.

Tā kā šobrīd F-1 čempionātā brīvas vietas vēl ir tikai "McLaren" komandā, no kurām vienu, visticamāk, aizņems Fernando Alonso, Verņa karjeras turpināšana pasaules prestižākajās autosacīkstēs pagaidām šķiet maz ticama.

Šo sezonu Verņs ar 22 punktiem noslēdza kopvērtējuma 13.vietā, bet viņa gados jaunākais komandas biedrs Kvjats ar astoņiem punktiem bija divas pozīcijas zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!