Foto: AP/Scanpix

F-1 čempionāta oficiālās mājas lapas aptaujā par "sapņu komandu" divkārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes") savējā iekļāvis divus pagātnes izcilos čempionus Airtonu Sennu un Huanu Manuelu Fanhio, bet komandas vadību uzticētu pašreizējam F-1 promoteram Bērnijam Eklstounam.

Par savas "sapņu komandas" bolīdu Hamiltons izvēlējies "McLaren-Honda MP4/4", ar kuru 1988. gada sezonā brauca Airtons Senna un francūzis Alēns Prosts. Togad šī mašīna uzvarēja 15 "Grand Prix" posmos no 16, 15 reizes startēja no "pole position" un 10 sacīkstēs finišēja labāko trijniekā.

Bērnijs Eklstouns savā "sapņu komandā" iekļāvis spāņu čempionu Fernando Alonsi un austrieti Johenu Rindtu, komandas bosa pienākumus uzticētu skandalozajam Flavio Briatorem, bet izvēlētais bolīds ir "Brabham BT49", ar kuru Nelsons Pikē 1981. gadā izcīnīja savu pirmo F-1 čempiona titulu.

"Red Bull" F-1 komandas vadītājs Kristians Horners izvēlējies savu bijušo pilotu, četrkārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Fetelu un angli Naidželu Menselu, komandas vadītāja godu atdevis Bērnijam Eklstounam, bet no bolīdiem izvēlējies inženieru Adriana Ņūija un Patrika Heda izcilo garadarbu - "Williams FW14B".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!