Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) vadošā komanda "Mercedes" veikusi ārkārtas pārrunas ar saviem pilotiem pēc tam, kad Niko Rosbergs vainoja Lūisu Hamiltonu tīšā kavēšanā.

Svētdien Šanhajas trasē Ķīnā risinājās šīs sezonas trešais posms, kurā uzvaru guva pašreizējais pasaules čempions Hamiltons, aiz sevis atstājot Rosbergu. Tomēr straujās riepu dilšanas dēļ šoreiz "Mercedes" komandas piloti neatrāvās no konkurentiem, kā bija ierasts iepriekšējā sezonā, tāpēc Rosbergam gandrīz visu sacīksti nācās aiz sevis turēt "Ferrari" braucēju Sebastjanu Fetelu.

"Tavs ātrums ietekmēja manu rezultātu. Braukšana lēnāk, nekā tas bija nepieciešams, izraisīja to, ka Fetels atradās ļoti tuvu manai pozīcijai," preses konferencē pēc sacensībām pauda Rosbergs.

Šāda publiska konflikta eskalācija izraisīja to, ka "Mercedes" vienības vadītājs Toto Volfs veicis pārrunas ar saviem pilotiem.

"To nepieciešams atrisināt," pauda Volfs, noliedzot, ka Hamiltons būtu īpaši kavējis tieši Rosbergu. "Esam to noskaidrojuši. Tas nenotika naida dēļ."

Ieskaitot pagājušo sezonu, pašreizējais pasaules čempions Hamiltons uzvarējis astoņās no pēdējām desmit sacīkstēm. Tieši brits Šanhajā dominēja visos treniņbraucienos un uzvarēja arī kvalifikācijā.

"Mans uzdevums nav sekot līdzi Niko sacīkstei," uz komandas biedra apvainojumiem atbildēja brits. "Fokusējos uz sevi."

"Interesanti dzirdēt, Lūis, no tevis, ka domāji tikai par sevi," piebilda Rosbergs.

"Lūiss bija ātrākais trasē un viņš brauca tā, lai ilgāk saglabātu riepas," uzsvēra Volfs.

Kā zināms, sezonas pirmajā posmā Austrālijā dubultuzvaru guva "Mercedes" piloti Hamiltons un Rosbergs, bet trešais finišēja Fetels. Savukārt otrajā posmā pēc divām nedēļām Malaizijā ātrākais bija Fetels, apsteidzot abus "Mercedes" braucējus, kuri bija uzvarējuši visās sacīkstēs kopš pagājušā gada jūnijā notikušā Austrijas posma.

Čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 68 punktiem ir Hamiltons, viņam ar attiecīgi 55 un 51 punktu seko Fetels un Rosbergs.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!