Foto: Daimler/Hoch Zwei

Pašreizējais Pirmās formulas (F-1) čempionāta kopvērtējuma līderis vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" vienības sava komandas biedra brita Lūisa Hamiltona formulā svētdien aizvadītajā posmā ietriecies apzināti, uzskata Hamiltons.

Jau vēstīts, ka svētdien pasaules čempionāta sezonas 12.posmā - Beļģijas "Grand Prix" - pie savas trešās uzvaras tika "Red Bull" komandas austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, aiz kura finišēja Rosbergs un soms Valteri Botass no "Williams" komandas.

Otrā apļa ievadā Rosbergs, cenšoties apdzīt Hamiltonu, ar savu priekšējo antispārnu pārdūra komandas biedra riepu. Līdz ar to britam bija jādodas uz boksiem, tomēr tas prasīja laiku, jo Spā ir garākā trase šī brīža F-1 kalendārā. Kaut tehniskas problēmas bija arī Rosbergam, viņš vēl ilgāku laiku palika trasē, bet Hamiltons, nespējot izkļūt no braucēju beigu gala, izstājās pāris apļus pirms sacīkšu beigām.

"Pēc sacensībām mums bija tikšanās, lai apspriestu notikušo, un Rosbergs pateica, ka manī ietriecies ar nolūku," pēc sacensībām atklāja Hamiltons. "Viņš atklāja, ka būtu varējis izvairīties no sadursmes, taču to nav darījis, lai pierādītu savu taisnību. Tikai vajag viņam pašam pajautāt, ko tieši viņš ar to ir mēģinājis pierādīt."

Tiesa, pats Rosbergs notikušajā vainojis tieši Hamiltonu. "Viņš pienāca un pateica, ka tas viss ir mana vaina. Varat pajautāt citiem braucējiem - kad esi līkuma iekšmalā un tev blakus ir otra formula, tev ir priekšroka. Nevaru iedomāties, ko tagad darīs mūsu komanda. Ticēju, ka šīs sacīkstes būs labas visai "Mercedes" vienībai."

Zīmīgi, ka šī nav pirmā reize šosezon, kad abi komandas biedri nonākuši savstarpējo attiecību krustugunīs. Vēl maijā pēc Monako "Grand Prix" kvalifikācijas izskanēja informācija, ka Rosbergs izmantojis neatļautus paņēmienus, lai apsteigtu savu komandas biedru. Pēc tam abi piloti savā starpā kontaktējās nelabprāt, taču panāca izlīgumu. Savukārt jūlija izskaņā Ungārijas "Grand Prix" izcīņas laikā "Mercedes" komanda Hamiltonu aicināja palaist garām Rosbergu, par ko pats brits bija "ļoti, ļoti šokēts".

"Esmu pārliecināts, ka varam saglabāt labas savstarpējās attiecības. Starp mums vienmēr būs spraiga cīņa," pēc Beļģijas posma atklāja Rosbergs, kurš uz goda pjedestāla svētdien tika izsvilpts. "Komandas vadītājs Toto Volfs teica, ka sadursme starp mani un Hamiltonu bija neizbēgama, tādēļ tā nav mana vaina. Protams, esmu nelaimīgs par komandu, jo mums ir ātrākā formula un mums vajadzēja izcīnīt dubultuzvaru."

Tikmēr pats Volfs noliedza, ka Rosbergs Hamiltona spēkratā būtu ietriecies apzināti, taču vācietis tik un tā par to tiks sodīts, lai gan atteicās paust, kā tieši.

"Tas, kas mums jāizdara, ir jāpārliecinās, lai tas vairs neatkārtotos. Mums bija saruna jau pirms sezonas, ka izraisīt sadursmi vienam ar otru nedrīkst. Esam aizvadījuši tiešām aizraujošas sacensības, kurās Rosbergs ar Hamiltonu ir godam cīnījušies viens ar otru. Taču tagad esam nonākuši līdz punktam, kad cīņa paliek arvien asāka. Mums jāpārliecinās, ka paliekam robežās, kuras noteicām pirms sezonas," sacīja Volfs. "Mēs visi esam sacīkšu fani, turklāt mums jāļauj viņiem cīnīties trasē - to esam parādā sev un pārējiem."

"Taču šāda domāšana likusi "Mercedes" komandai zaudēt vairākus vērtīgus punktus. Negribam sezonas pēdējā posmā attapties ar zaudētu čempiona titulu tikai tāpēc, ka esam pārāk lieli sacīkšu fani un ļaujam viņiem cīnīties savā starpā. Uz spēles ir likts ļoti daudz. Viena lieta ir izbaudīt sacensības un ļaut abiem cīkstēties, bet otra - pēc sezonas palikt bez titula," atzina Volfs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem līderpozīcijā ar 220 punktiem nostiprinājās Rosbergs, kuram ar 191 punktu seko Hamiltons. Savukārt trešais ar 156 punktiem ir Rikjardo.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 411 punktiem ir "Mercedes", otrie ar 254 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešā ar 158 punktiem ir "Ferrari" komanda.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abu Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!