Foto: Magnetiq Bank

Mainīts AS "LPB Bank" nosaukums – turpmāk to dēvēs AS "Magnetiq Bank", liecina "Lursoft" dati.

Līdz 2017. gadam banka bija AS “Latvijas pasta banka”.

Jau ziņots, ka 2023. gada nogalē AS “LPB Bank” nonāca AS “Signet Bank” īpašumā.

"Nosaukums Magnetiq Bank radies no vārda "magnet" (magnēts). "Magnetiq Bank" ir zīmols, ko virza pastāvīgas attīstības pārmaiņas, apvienojot dažādus inovatīvus finanšu risinājums, lai atraisītu jaunu potenciālu un izaugsmi bankas klientiem," skaidro bankas pārstāvji.

"Banka jau daudzus gadus aktīvi darbojas finanšu tehnoloģiju un e-komercijas sektoros. Izstrādātie pakalpojumi šīm nozarēm, piemēram, Banking-as-a-Service (Baas) un maksājumu risinājumi e-komercijai ir kļuvuši par mūsu pakalpojumu portfeļa kodolu. Zīmola maiņa atspoguļo mūsu ilgtermiņa apņemšanos turpināt attīstīt šo pakalpojumu segmentu, nodrošinot klientiem pārdomātus un inovatīvus finanšu risinājumus," skaidro "Magnetiq Bank" valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Antons Kononovs.

""Magnetiq Bank" zīmola ieviešana iezīmē jaunu posmu "Signet Bank" grupas izaugsmē un attīstības stratēģijā. "Magnetiq Bank" radīta, lai apmierinātu augošo pieprasījumu pēc finanšu produktiem un pakalpojumiem, kas īpaši izstrādāti finanšu tehnoloģiju, e-komercijas uzņēmumiem un finanšu inovāciju veicināšanai. Latvijas banku sektorā šādu produktu joprojām pietrūkst, un "Signet Bank" grupa ir apņēmusies šo situāciju mainīt. Tuvākajos gados "Signet Bank" grupa plāno ievērojami paplašināt "Magnetiq Bank" piedāvāto produktu klāstu, koncentrējoties uz inovatīviem digitālajiem risinājumiem", uzsver "Magnetiq Bank" padomes priekšsēdētājs un "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons.

AS "Magnetiq Bank" un AS "Signet Bank" turpina darboties kā atsevišķas kredītiestādes. Pāreja uz jaunu juridisko nosaukumu neietekmē klientus un partnerus. Esošos līgumus nav nepieciešams mainīt un pārslēgt. Visas ar iepriekšējo nosaukumu izsniegtās maksājumu kartes un noslēgtie bankas līgumi saglabā savu spēku līdz to derīguma termiņa beigām.

"Magnetiq Bank" zīmola nosaukumu izstrādāja Ukrainas mārketinga aģentūra "Leletko&Pronyk". Savukārt zīmola logotipu, vizuālo identitāti un mājaslapu izstrādāja Ukrainas aģentūra "GoodFace", kas strādā ar klientiem no finanšu tehnoloģiju nozares.

AS "Magnetiq Bank" pamatkapitāls ir 13 miljoni eiro.

2023. gada beigās bankas aktīvu kopējais apjoms bija 165 miljoni eiro. 2023. gadā banka guva 0,423 miljoni eiro peļņu.

AS "Magnetiq Bank" valdē ietilpst Jefims Gasels, Antons Kononovs, Baiba Preise, Alda Odiņa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!