Foto: AFP/Scanpix

Pirms Beļģijas "Grand Prix" posma notikušas izmaiņas "Caterham" F-1 komandas pilotu sastāvā - japāni Kamui Kobajaši nomainījis trīskārtējs Lemānas 24 stundu sacensību uzvarētājs, vācietis Andrē Loterers.

Paredzēts, ka Loterers "Caterham" komandā aizvadīs tikai šo vienu sacīksti Beļģijā.

"Esmu gatavs šim izaicinājumam un nevaru vien sagaidīt, kad varēšu ielēkt bolīdā," F-1 oficiālajā mājas lapā citēts 32 gadus vecais vācu pilots. "Man būs ātri jāpielāgojas tehnikai, jo komanda ir sagatavojusi daudzus uzlabojumus un mums ir nepieciešams laiks, lai optimizētu formulas sniegumu. Man patiešām prieks, ka varēšu startēt leģendārajā Spā, kas ir viena no manām mīļākajām trasēm un atrodas tuvu manām mājām. Arī tāpēc šīs būs vienas no svarīgākajām sacīkstēm manā mūžā."

Lemānā Loterers startēja vācu autoražotāju "Audi" komandas sastāvā uz uzvarēja tur 2011., 2012. un 2014. gadā. Savulaik viņš sartējis arī Lielbritānijas F-3 čempionātā un 2002. gada sezonā bija "Jaguar" F-1 komandas oficiālais testpilots, iekams pārcēlās uz Japānu, kur joprojām piedalās "Formula Nippon" seriālā. 2011. gadā Loterers kļuva par tā čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!