Foto: AFP/Scanpix

Šāgada F-1 čempionāta dalībnieki aptaujā, kurš no līderiem ir labāks pilots - četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels ("Red Bull") vai Fernando Alonso ("Ferrari"), vairāk tomēr sliecas uz spāņu braucēja pusi.

"Uzskatu, ka Alonso ar šāgada "Red Bull" formulu čempiona titulu būtu izcīnījis vēl vieglāk par Fetelu," saka "Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons, un viņa komandas biedrs Niko Rosbergs piekrīt: "Nezinu, vai Alonso ir vislabākais, bet viņš neapšaubāmi ir spēcīgs pilots. Vai labāks par Sebastjanu? Iespējams."

Savu balsi Alonso atdevuši arī Marks Vēbers, kurš ar labu vārdu atzīmējis cīņu ar spāņu pilotu par otro vietu austrālieša pēdējā F-1 sacīkstē Brazīlijā, "Sauber" pilots Estevans Gutjeress, brits Pols di Resta un Pastors Maldonado. "Domāju, ka Fetels ir ļoti labs pilots, bet, ja man būtu sava komanda, es bez šaubīšanās parakstītu līgumu ar Alonso," saka venecuēliešu pilots.

Neitrālu nostāju, neizceļot nedz vienu, nedz otru, pieņēmuši nu jau bijušais "Ferrari" pilots Felipe Masa, Romēns Grožāns ("Lotus"), Niko Hulkenbergs, Valteri Botass ("Williams"), Gido nav der Garde, Makss Čiltons un Adrians Zutils.

"Nevaru atbildēt uz šo jautājumu," saka Džensons Batons. "Ja es būtu komandas vadītājs... Kad būšu F-1 komandas vadītājs, tad arī pateikšu, ar kuru gribētu parakstīt līgumu."

"Red Bull" meitas komandas "Toro Rosso" piloti Žans Ēriks Verņjē un Daniels Rikjardo savu balsi, likumsakarīgi, atdeva Fetelam, bet Žils Bjanki, kurš ir "Ferrari" motoru sporta akadēmijas audzēknis, nobalsoja par Alonso.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!