Foto: Publicitātes foto

Ar "Mercedes" komandas dubultuzvaru sestdiennoslēdzās Lielbritānijas "Grand Prix" posma kvalifikācija - no "pole position" sacensības Silverstounā uzsāks Lūiss Hamiltons, bet no otrās pozīcijas startēs viņa komnandas biedrs Niko Rosbergs.

"Mercedes" komanda vadībā noslēdza jau pirmo kvalifikācijas kārtu – Hamiltons sasniedza laiku 1:30.995, par nepilnām 0.4 sekundēm pārspējot Rosbergu. Tālu neatpalika arī Kimi Raikonens no "Lotus", kuram trešā vieta.

Pa to laiku no turpmākās cīņas izkrita iepriekšējā posma kvalifikācijas zvaigzne Valteri Botass, kuru uz 17. vietu pašās beigās atbīdīja otrs "Williams" pilots Pastors Maldonado. Aiz Botasa kvalificējās "Sauber" pārstāvis Estebans Gutjeress, kā arī abu vājāko komandu, "Marussia" un "Caterham", braucēji Šārls Piks, Žils Bjanki, Gido van der Garde un Makss Čiltons.

Q3 rezultāti:

17. Valteri Botass ("Williams")
18. Estebans Gutjeress ("Sauber")
19. Šarls Piks ("Caterha"m)
20. Žils Bjanki ("Marussi"a)
21. Gido van der Garde ("Caterham")
22. Makss Čiltons ("Marussia")

Arī otrajā kārtā "Mercedes" pārstāvji ilgi atradās pirmajās divās pozīcijās, taču pašās beigās daudz kas strauji mainījās – vispirms Fetels (Ŗed Bull") ar laiku 1:30.990 kļuva par līderi, bet pēc tam, apli veicot tikai 0.012 sekundes lēnāk, uz otro vietu pacēlās otrs "Red Bull" pilots Marks Vēbers, atbīdot Rosbergu uz trešo vietu.

Pa to laiku tika noskaidroti 11. līdz 16. starta vietas ieguvēji. Uzreiz aiz pirmā desmitnieka palika "McLaren" pilots Džensons Batons un TOP 10 neizdevās iekļūt arī Felipem Masam, kurš piektdien piedzīvoja avāriju, bet šī rīta treniņā viņa "Ferrari" radās tehniskas problēmas. Žans-Eriks Verņjē no "Toro Rosso" startēs aiz Masas, vienā rindā ar Batona komandas biedru Serhio Peresu. Aiz viņiem startā 15. un 16. vietā stāsies Niko Hulkenbergs ar "Sauber" formulu un jau pieminētais Maldonado.

Q2 rezultāti:

11. Džensons Batons ("McLaren")
12. Felipe Masa ("Ferrari")
13. Žans-Eriks Verņē ("Toro Rosso")
14. Serhio Peress ("McLaren")
15. Niko Hilkenbergs ("Sauber")
16. Pastors Maldonado ("Williams")

Trešajā kvalifikācijas daļā pēc pirmajiem braucieniem "Mercedes" komanda atkal bija nokļuvusi līderos – Hamiltons šoreiz ieņēma pirmo vietu, bet aiz viņa bija iekārtojies Rosbergs. Vēbers un Fetels tobrīd atradās aiz viņiem, bet pirmos četrus pilotus šķīra mazāk par 0.6 sekundēm. "Force India" piloti un Kimi Raikonens bija izvēlējušies nogaidīt līdz pēdējām minūtēm, pirms izšķirošajā sesijā devās trasē pirmo reizi.

Kamēr "Red Bull" pilotiem pēdējā aplī nebija pa spēkam izcīnīt "pole position", abi "Mercedes" braucēji uzsāka cīņu savā starpā – vispirms Rosbergs pakāpās uz pirmo pozīciju, bet mirkli pēc tam Hamiltons uzstādīja šīs nedēļas nogales labāko rezultātu - 1:29.607, izcīnot pārliecinošu pirmo starta vietu savā mājas posmā. Rosbergs no viņa atpalika 0.452 sekundes un startēs otrais.

Otrajā starta rindā stāsies Fetels un Vēbers, kuri vienīgie no uzvarētāja atpalika mazāk par sekundi. Augsto piekto starta vietu ieguva Pols di Resta, aiz kura palika Daniels Rikjardo un Adrians Zutils. Astotajā starta rindā stāsies Romēns Grožāns, kamēr slikti kvalifikācija beidzās diviem potenciālajiem titula pretendentiem – Raikonens nespēja sasniegt labāku rezultātu par devīto, bet Fernando Alonso palika vēl aiz viņa. Soms un spānis Lielbritānijas posmu sāks no piektās rindas.

Q3 rezultāti:

1. Luiss Hamiltons ("Mercedes")
2. Niko Rosbergs ("Mercedes")
3. Sebastians Fetels ("Red Bull")
4. Marks Vēbers ("Red Bull")
5. Pols di Resta ("Force India")
6. Daniels Rikjardo ("Toro Rosso")
7. Adrians Zutils ("Force India")
8. Romēns Grožāns ("Lotus")
9. Kimi Raikonens ("Lotus")
10. Fernando Alonso ("Ferrari")

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!