Foto: Williams

Komentējot franču pilota Žila Bjanki ("Marussia") smago avāriju nupat aizvadītajā Japānas "Grand Prix" posmā, "Williams" F-1 komandas pilots Felipe Masa norāda, ka esot skaidri licis saprast, ka braukšana pielijušajā trasē ir pārāk bīstama.

"Piecus apļus pirms šā incidenta es kliedzu rācijā, ka trasē ir pārāk daudz ūdens un braukt ir bīstami," Masu citē izdevums "The Independent". "Man ir jāsaprot, kas notika ar Žilu. Biju šokā, uzzinot, ka viņš ietriecies evakuatorā. Uzskatu, ka sacīkste atsākās pārāk agri, jo trase nebija piemērota braukšanai."

Kā zināms, sacensības iesākās gaitā un gandrīz piekto daļu distances piloti veica aiz drošības mašīnas, jo pirms starta Japānā lija. Pēc tam tika parādīti zaļie karogi un sacīkste atsākās, turklāt trase bija sākusi žūt un piloti izvēlējās vidējā sastāva lietus riepas. Tomēr sacenību beigu daļā lietus atsākās, un 42. aplī avāriju piedzīvoja "Sauber" komadas pilots Adrians Zutils, ietriecoties trases apmalē. Apli vēlāk evakuatorā, kas no trases aizvāca Zutila bolīdu, ietriecās Bjanki. Franču pilots šajā avārijā guvis smagu galvas traumu un uzreiz tika operēts. Mediji vēsta, ka Bjanki ir komā un nespēj patstāvīgi elpot.

Naktī uz pirmdienu Bjanki veselības stāvoklis esot pasliktinājies un viņam izdarīta vēl viena operācija. Ģimene nenoliedz, ka sportista stāvoklis esot kritisks.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!